Де припаркувати автомобіль у центрі Луцька. ФОТО

Де припаркувати автомобіль у центрі Луцька. ФОТО

Останнім часом соцмережі зарясніли фото з луцькими «автоандонами», які всуперед здоровому глузду та ПДР залишають свої машини деінде.

Чому лучани не хочуть паркуватися правильно та чи справді у центрі міста немає де залишити автівку, розбиралась журналістка Першого.


Так історично склалося, що через центр Луцька пролягають дороги, які з’єднують всі частини міста. Проте через інтенсивний рух важко знайти місце, де можна було б залишити свого «залізного друга».

До слова, проблемним паркування є і біля зоопарку.

«Як тільки треба їхати до центру міста, одразу починаєш думати, де залишити машину. Це величезна проблема, бо місця – обмаль і не завжди є час шукати його. Колись припаркувала своє авто біля аптеки  – та що біля ЦУМа, повернулась за півгодини, а мене вже патрульні чекають, мовляв, по цій стороні парковка заборонена. 

Я то все розумію, штраф сплатила, але ж проблема відсутності паркування одними штрафами не вирішиться», – розповіла лучанка Ірина. 

Аби зберегти догороцінні час та нерви водіїв «Перший» вирішив дослідити, де ж все-таки в центрі міста можна припаркуватися. 

Першою нам «впала в око» парковка на вулиці Коперника, 8. Хоч вона й не охороняється, але вам не потрібно буде платити за місце. До того ж, тут тихо та спокійно, хоча й завжди людно.

Парковка на Коперника, 8

Також ви зможете зупинитися на розі проспекту Волі, 14.

Парковка на розі пр-т Волі, 14

Ще одним затишним місцем може стати парковка за головним корпусом СНУ ім. Лесі Українки або ж збоку біля нього.

Парковка за головним корпусом СНУ ім. Лесі Українки
Парковка збоку головного корпусу СНУ ім. Лесі Українки

До речі, спускаючись у Центральний парк, біля кафе «Сніжинка» також є невеличка стоянка, де Ви можете залишити свою машину.

Біля кафе «Сніжинка»

Біля сімейного кафе «Дядя PIZZA» можна припаркувати не тільки машину, тут також є місця для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Парковка збоку сімейного кафе «Дядя PIZZA»

На території простору для роботи, творчості та відпочинку Innerspace ви знайдете «кишеньки», де зможете прилаштувати свій автомобіль, проте, якщо біля Innerspace звернути ліворуч, Ви побачите ще одну більшу стоянку.

«Кишенька» біля Innerspace
Парковка ліворуч від Innerspace

Перейшовши дорогу від Innerspace та піднявшись вверх вулицею, біля кав'ярні Coffee Room, Ви знайдете ще одну паркову. Тут за свою машину Вам взагалі не доведеться перейматись, адже за неї турбуватиметься охорона.

Територію на ніч замикають ворітьми. До речі, тут також є й бокс. У місяць він коштуватиме 950 гривень, доба – 40. Сама ж територія в місяць обійдеться Вам у 550 гривень, доба – 30, погодинно – 10грн/год. До слова, у темну пору доби парковку охороняють ще й собаки.

Стоянка за кав'ярнею Coffee Room
Бокс, де Вам пропонують лишити свою машину
Пес, який охороняє територію у темну пору доби

Однією з найвідоміших є парковка біля ЦУМу. На жаль, тут рідко можна знайти вільне місце для свого автомобіля, а якщо і знайдете, то пізніше доведеться думати, як звідти виїхати.

Парковка біля ЦУМу

Парковка біля готелю «Україна» була б чудовим варіантом, якби не одне «але». Вона лише для відвідувачів. На жаль, заплатити за неї Ви не зможете, адже ціна парковки входить в ціну номера.

Стоянка на території готелю «Україна»

Проте, біля готелю знаходиться ресторан Show Bazilik, де є безкоштовні місця для паркування.

Парковка біля ресторану Show Bazilik

Речниця патрульної поліції Луцька Ольга Бузулук у коментарі «Першому» зазначила, що наразі міська рада працює над тим, аби у місті з’явилось більше парковок.

«Будуть парковки – буде де ставати. Транспорту з кожним днем стає все більше і більше», – зазначила Ольга Бузулук.

Стосовно прийнятого Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», то в патрульній поліції до кінця не впевнені, чи вдасться його реалізувати.

«Для нас поки що цей закон виглядає дуже розмитим. Чи будуть камери спостереження, аби зробити фото-, відеофіксацію? Також важливою є наявність інспекторів з паркування – це посада, яка має бути при органі місцевого самоврядування. Забороняти можна багато, але людині теж потрібно десь зупинитися...», – додала речниця. 

Зі слів Ольги Бузулук, за новим законом за неправильне паркування також можлива евакуація машин.

«Визначається 17 окремих пунктів і якщо водій якийсь із них порушить, то відбуватиметься евакуація автомобіля. Її здійснюватиме ДП МВС України «Інформ-Ресурси», його відділення є і у нас в Луцьку. Автомобілі відправлятимуться на спеціальні майданчики», –  додала вона.

До слова, за новим законом, якщо водії сплачують штраф протягом 10 днів із 15 можливих, то їм надаватиметься знижка в 50 відсотків від суми штрафу.

Текст та фото – Іванна СОЛОМАНЧУК (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скандал довкола волинського телеканалу: чим закінчилося затримання водія «Аверсу»
Наступна новина У Польщі білоруси викинули сміття з вікна авто. І тут же отримали його назад. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини