ТОП-10 найцікавіших проектів луцького «Бюджету участі»

ТОП-10 найцікавіших проектів луцького «Бюджету участі»
Джерело фото: StartupLine

У Луцьку обирають найкращі проекти «Бюджету участі міста Луцька». Ті проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів, Луцька міська рада профінансує у 2019-му році. 

Всього у списку – 63 проекти.  Вартість одного не перевищує 250 тисяч гривень. Проекти-переможці, які назбирають найбільше голосів на голосуванні, Луцька міська рада профінансує у 2019-му році. 

Голосування триває з 1 до 10 листопада. Голосувати можуть тільки ті, у кого адреса реєстрації – луцька.

«Перший» відібрав 10, на думку редакції, найцікавіших проектів. Водночас редакція наголошує на кількох важливих «але»:

1. Настійливо просимо не голосувати за жоден з проектів, доки не ознайомитеся з усім списком. Поданий нижче ТОП-5 – швидше промоція цілого «бюджету участі», аніж реклама окремих ініціатив. 

2. Відбираючи цікаві проекти, ми свідомо не брали до уваги ті пропозиції, які можуть (а інколи і повинні!) бути профінансовані в рамках планових бюджетних витрат.  

3. Настійливо просимо не голосувати за той проект, на який вам вказав ваш друг, керівник, або ж директор школи, де вчиться ваша дитина. Ознайомтеся з усіма, виберіть найкращий, на ВАШУ думку – і тільки тоді голосуйте.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бюджетним установам треба заборонити брати участь у конкурсі громадських ініціатив, - Шелеп

«Кіностудія «Волинь». Перезавантаження»

Ввечері 1 листопада студію вчергове затопило нечистотами

Півтоліття народна аматорська кіностудія «Волинь» знаходиться у підвалі на проспекті Волі. У приміщенні немає вентиляції, опалення, а нещодавно приміщення затопило нечистотами. Фінансування кіностудія не має. Тож учасники запропонували проект з реконструкції приміщення на «Бюджет участі». Згідно з його умовами, у підвалі повинні провести капітальний ремонт, а вже після цього – організовувати майстер-класи та інші події для зацікавлених.

Детальніше ознайомитися з проектом можна за цим посиланням.

    *     *     *

Хокей Луцька – «Ми існуємо!». Підтримка та розвиток хокею в м.Луцьк

У цьому проекті пропонують провести серію безкоштовних тренувань з хокею для лучан. Тренування повинні розпочатись у січні та завершитись у травні. Головна стаття витрат – на оренду льодового майданчика, а також закупівлю захисного екіпірування длі дітей різних вікових груп (від 5 до 18 років).

Детальніше ознайомитися з проектом можна за цим посиланням.

    *     *     *

Спортивно-розважальний простір для молоді «Ведмежа галявина»

Ось такі конструкції хочуть встановити на «Ведмежій галявині»

Небанальний спортивно-розважальний простір хочуть створити у луцькому парку Героїв Майдану та Небесної Сотні. Як пише автор, «Ведмежа галявина» складатиметься із оригінальних, цікавих конструкцій, виготовлених із природних матеріалів, що гармонійно впишеться у середовище скверу, де дуже не вистачає місця для відпочинку молоді. 

Детальніше ознайомитися з проектом можна за цим посиланням.

    *     *     *

Центр денного перебування та навчання професії для молоді з інвалідністю

Автори хочуть створити Центр для молоді з інвалідністю, якій після закінчення школи зазвичай немає де проводити час, окрім дому. З молодими людьми працюватимуть троє спеціалістів, а також волонтери. Людей з інвалідністю навчатимуть азам певних професій та допомагатимуть працевлаштовуватись.

Детальніше ознайомитися з проектом можна за цим посиланням.

    *     *     *

Тематичний сквер “Парк автомобільного періоду”

За задумом авторів, у цьому сквері діти вивчатимуть правила дорожнього руху в ігравій формі. Проект передбачає окультурення, впорядкування та озеленення території. Включає будівництво тротуарів та доріжок із схематичними розмітками доріг для дитячих велосипедів і автомобілів, встановлення знаків дорожнього руху, світлофору, освітлення, лавочок для відпочинку та дитячого майданчика на проспекті Молоді, 11.

Детальніше ознайомитися з проектом можна за цим посиланням.

Оновлення зеленої зони в центрі міста через створення скверу на честь загиблих правоохоронців

Оновлення зеленої зони в центрі міста через створення скверу на честь загиблих правоохоронців - це облагородження наявного скверу (зеленої зони) у центрі міста на розі вулиць Словацького-Винниченка. Благоустрій включає ландшафтний дизайн, декоративні зелені насадження, лавки, смітники, встановлення камери спостереження, викладення бруківки та створення газонів, а також наявність скульптури у вигляді зірки.

Детальніше ознайомитися з проектом можна за цим посиланням.

    *     *     *

Культурно-історична локація на фестивалі «Бандерштат-2019»

Якщо проект набере необхідну кількість голосів, на фестивалі організують історичну реконструкцію – це відтворення певної історичної події, а також тематичну виставку та фотозону. Кажуть, що це буде цікаво та пізнавально для туристів, які приїдуть на фестиваль.

Детальніше ознайомитися з проектом можна за цим посиланням

    *     *     *

Модульне пластикове покриття для стрітбольних майданчиків

Автори цього проекту пропонують закупити модульне пластикове покриття для стрітбольних майданчиків, яке можна розбирати та переносити у разі потреби. Таким чином лучани, які люблять грати стрітбол, мали б професійні майданчики, на який грати набагато зручніше та безпечніше, ніж на асфальтному покритті. 

Детальніше ознайомитися з проектом можна за цим посиланням

    *     *     *

Стіна свободи

Автор пропонує встановити у Луцьку так звану «стіну свободи», де слово «свобода» буде написане багатьма мовами світу. Локація – стіна музею жертв тоталітарних режимів в Старому Місті м. Луцька. За задумом, стіна привертатиме увагу іноземних туристів не лише до найбільш популярних місцин Луцька, а й до історичних локацій, зокрема, до Луцької тюрми.

Детальніше ознайомитися з проектом можна за цим посиланням.

    *     *     *

Впорядкування парку ”Дубовий гай”: вимощення пішоходних доріжок бруківкою та встановлення LED ліхтарів

Мета проекту – створити умови відпочинку для мешканців мікрорайону, а саме: облаштувати пішохідні доріжки, встановити LED освітлення. В перспективі - облаштувати дитячий та спортивний майданчики.

Детальніше ознайомитися з проектом можна за цим посиланням.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У смертельній луцькій стрілянині брали участь 15 людей
Наступна новина Відомий луцький перукар розповів, які кольори волосся скоро будуть модними
Останні новини
Схожі новини