ТОП-7 незвичних штрафів для водіїв у Польщі

ТОП-7 незвичних штрафів для водіїв у Польщі

Кожен автомобіліст погодиться, що зима – це найгірша пора для водіїв. Автомобіль повинен бути пристосованим до складних погодних умов, а водій – максимально зосередженим на дорозі.

Вдвічі складніше тим, хто їздить автомобілем в іншій країні – окрім можливих неприємних сюрпризів від погоди та складностей на дорозі, вас можуть оштрафувати за неочікувані та досить незвичні порушення. У Польщі за так звані “зимові порушення ПДР” водіїв карають інколи досить суворими штрафами. Тому, подорожуючи в іншу країну, необхідно заздалегідь дізнатися про можливі порушення, аби уникнути їх і не потрапляти в неприємну ситуацію, – інформує портал vsetutpl.com.

Правила дорожнього руху вимагають від водія не лише безпечного водіння, а й догляду за своїм транспортним засобом, аби не наражати на небезпеку і себе, й інших. Взимку, зважаючи на погодні умови, це як ніколи актуально. Саме тому в Польщі суворо карають за недотримання норм безпеки на дорозі взимку – інколи штраф може сягати навіть 500 злотих!

Тож, якщо ви маєте намір зимою їхати до Польщі автомобілем, рекомендуємо заздалегідь ознайомитися із можливими штрафами для водіїв в Польщі у цю пору року.

1. СКИДАННЯ СНІГУ З АВТОМОБІЛЯ З УВІМКНЕНИМ ДВИГУНОМ

З технічних міркувань взимку багато водіїв певний час прогрівають двигун перш ніж їхати. За цей час, зокрема, можна очистити автомобіль від снігу. Однак у Польщі увімкнений двигун на довше, ніж 1 хвилину, під час стоянки автомобіля вважається порушенням.

Таким чином, якщо ви спочатку запустили двигун, а потім розпочати очищувати автомобіль від снігу, поліцейський, помітивши це, може покарати вас штрафом в розмірі 100 злотих. Окрім того, якщо водій відходить від автомобіля з увімкненим двигуном, він ризикує отримати ще 50 злотих штрафу. Ця сума може піднятися навіть до 300 злотих, якщо поліцейський звинуватить вас у спричиненні незручностей, пов’язаних із надмірним викидом вихлопних газів або надмірним шумом.

2. БРУДНІ ФАРИ

Багато водіїв забувають очистити від снігу та бруду фари автомобіля. Сніг і бруд заліплюють фари і це робить потік світла слабшим, а видимість гіршою. Фари вже не виконують свого прямого призначення, а ви наражаєтесь на небезпеку. За це у Польщі карають штрафом у розмірі 200 злотих.

3. РУХ ЗАСНІЖЕНИМ АВТОМОБІЛЕМ

Деякі водії не очищують з машини сніг, витираючи лише лобове та бокове скло. Однак слід усвідомити, що решта снігу, який залишився на машині, після нагрівання двигуна почне танути і падати під час руху. А це небезпечно як для водія, так і для тих, хто їде позаду нього. Падіння снігу з автомобіля під час його руху не лише зменшує видимість, а й може стати причиною дорожньо-транспортної пригоди. Поліція може розглядати неочищену від снігу машину як загрозу безпеці дорожнього руху і це може закінчитися штрафом від 20 до 500 злотих.

4. ВОДІННЯ З БРУДНИМИ ВІКНАМИ, БЕЗ ВІТРОВОГО СКЛООЧИСНИКА

Загрожувати безпеці руху може також брудне вітрове (лобове) скло. Поліцейський може зупинити вас і попросити промити його. Якщо виявиться, що це неможливо через несправність або зношеність склоочисників або відсутність рідини вітрового склоочисника, вам загрожуватиме штраф в розмірі до 500 злотих. Якщо ви відмовлятиметеся прийняти цей штраф, то лише погіршите власне становище, адже в разі розгляду справи в суді, суд має право накласти штраф у розмірі аж до 5 000 злотих.

5. БРУДНІ НОМЕРНІ ЗНАКИ АВТОМОБІЛЯ

Сніг та сльота можуть накопичуватися також і на номерному знаку. Якщо його не очищувати, то через деякий час шар бруду стає товстим і суттєво зменшує читабельність номерного знаку. За водіння з брудними номерними знаками співробітники правоохоронних органів мають право накласти на вас штраф у розмірі 100 злотих.

6. КАТАННЯ НА САНАХ, ПРИВ’ЯЗАНИХ ДО АВТОМОБІЛЯ

Немає жодних сумнівів у тому, що кататись на санчатах – це весело. Однак, прив’язуючи сани до автомобіля, ви ризикуєте перетворити це веселе заняття на непоправну трагедію. Особливо небезпечними є ситуації при повороті автомобіля, коли сани можуть виїхати на зустрічну смугу або при різкому гальмуванні авто. Якщо загроза життю та здоров’ю для водіїв, що прив’язують сани до машини, не є вагомим аргументом, щоб цього не робити, то, можливо, їх застереже від цього високий штраф. За катання на санах, прив’язаних до автомобіля, водію загрожує штраф у розмірі до 500 злотих.

7. АВАРІЯ

Взимку водії часто стикаються з дуже складними для водіння умовами. В результаті тимчасова недостатня увага або порушення правил дорожнього руху може призвести до аварії. На винуватця зіткнення поліцейський патруль накладає штраф до 500 злотих.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 70 000 лампочок і 2700 іграшок: у Вільнюсі прикрасили новорічну ялинку
Наступна новина Дворівнева квартира у Ковелі: розкішні апартаменти за $45 тисяч
Останні новини
Схожі новини