Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. ВІДЕО

Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. ВІДЕО

Президент США дотримався своєї передвиборчої обіцянки та визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. На думку Дональда Трампа, такий крок сприятиме примиренню двох ворогуючих країн. А священна земля стане не тільки серцем трьох великих релігій, але й центром однієї з найуспішніших демократій сучасності.
"Настав час офіційно визнати, що Єрусалим це столиця Ізраїлю. Попередні президенти робили цю обіцянку провідною у своїй передвиборчих кампаніях, але вони так її і не виконали. Сьогодні я все ж дотримаюсь цієї обіцянки. Я також доручу Державному департаменту перемістити американське дипломатичне представництво з Тель-Авіва до Єрусалиму".
 

Такий крок Білого дому викликав гостру реакцію у міжнародної спільноти. Франція, Болівія, Єгипет, Італія, Сенегал, Швеція, Британія та Уругвай скликають термінове засідання Ради Безпеки ООН, щоб обговорити наслідки зміни статусу священного міста. Генсек ООН Антоніу Гуттеріш заявив, що єрусалимське питання може бути вирішено тільки шляхом переговорів.
Натомість прем'єр-міністр Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху заявив, що інші країни зараз також розглядають можливість переміщення своїх посольств до Єрусалиму.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Знайшовся підліток, якого розшукували Волиняни
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 8 грудня
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні