Треба допомога: захисники просять сухі борщі й салати, а овочів не вистачає

Треба допомога: захисники просять сухі борщі й салати, а овочів не вистачає

Активних жіночок з колишньої вулиці Чайковського, а нині Любомира Гузара у Рожищі, котрі з початку повномасштабної війни і донині готують смаколики військовим, добре знають не тільки у місті, а й селах громади.

Саме вони кинули клич про допомогу, адже запас продуктів, якими на благодійній основі їх забезпечували небайдужі жителі громади, практично вичерпався, пишуть на сайті Рожищенської міської ради. 

Зокрема, йдеться про овочі, з яких готували улюблену вояками моркву по-корейськи, салат з капусти, а також сушили овочі як складники для сухих борщів, які виготовляли Олена Сус та Валентина Клімук.

Волонтерки звертаються до жителів громади з єдиним проханням - поділитися овочами.

Знаємо, що рік не надто врожайний, розуміємо, що закликів про допомогу вистачає, але маємо усвідомити, що дбати про наших захисників - наш моральний обов'язок. Вони захищають нас, ми маємо підтримувати їх, – наголошують жінки.

І позиція ця стовідсотково правильна.

Якщо кожна сім'я нашої громади поділиться кількома кілограмами моркви, капусти, картоплі, буряка або виділить кілька десятків гривень на їх придбання, зробимо спільну добру справу. А на Чайковського раді навіть найменшій допомозі. Бо як кажуть в народі, з миру по нитці - бідному сорочка.

Щодня волонтерки збираються в обладнаному приміщенні колишнього гаража і з продуктів, які приносять небайдужі жителі громади, печуть і тушкують, солять та закручують, варять і готують.

Жінки не бажають називати своїх прізвищ, кажуть, їх і так знає багато людей, які долучаються до допомоги військовим. І розповідають, що згуртувалися з початком повномасштабної війни з ідеєю підтримки наших захисників. Завдяки сирзаводу та підприємцю з Рудні Сергію Гавриловичу частково відремонтували приміщення, аби мати, де працювати, щодня до роботи зголошується 7-8 жінок, більшість з них пенсійного віку.

Господині мають у своєму розпорядженні шафу для сушіння овочів, її придбанням завдячують сирзаводу, автоклав для роботи надав підприємець Олександр Сорочук, за використану електроенергію проплачує колектив міської ради. Процес - відлагоджений, і бажання працювати і підтримувати наших захисників є, одна проблема - вичерпуються запаси продуктів.

За понад два з половиною роки невтомної праці жінки об'єднали навколо себе багато небайдужих людей, які розуміють, що наших захисників необхідно підтримувати, тому привозять найрізноманітніші продукти. Це сім'ї Миколи та Тамари Приступи, Юрія та Валентини Сидорчуків, Миколи та Любові Данильчуків. А також родини Безверхих, Столярчуків, Семенчуків.

Дякують волонтерки за допомогу Марії Вірній, Олені Бондарчук, громадам сіл Кухарі Ковельського району, Доросині та Немир, настоятелю та парафіянам храму Сергія Послушного, колективу Рожищенського ліцею 3 – це найактивніші благодійники. Та усіх годі й перелічити, бо є люди, які просто приносять продукти чи передають фінансову допомогу, не бажаючи себе афішувати. На Чайковського вдячні кожному, хто розуміє необхідність та важливість волонтерської праці і долучається до такої важливої справи.

У цьому дружному колективі більшість жінок пенсійного віку, досвідчені господині, але у роботі ніхто ніким не керує. Бо кожен процес – важливий.

У день цієї зустрічі жінки переробляли на тушкованки кабанчика, якого привезли з ТзОВ «Чебені плюс». І в один голос господині висловлювали вдячність керівництву підприємства, яке є постійним постачальником м'яса.

Серед дружного жіночого колективу мають господині і постійного помічника сильної статі, котрий разом з дружиною щодня долучаються до волонтерської роботи. Це подружжя, яке через війну втратило житло на Донеччині, а знайшло прихисток у Рожищі.

Асортимент смаколиків, які готують для захисників на Чайковського, різноманітний – солодкі пироги та пряники, вареники та пиріжки, м'ясні та рибні тушкованки, соління, овочеві салати, згущене молоко, енергетичні солодощі та багато іншого.

Усім цим вони радо діляться з усіма, хто доправляє передачі військовим, активно співпрацюють з ГО «Самооборона м. Рожище», іншими місцевими волонтерами.

Тож приносити на Чайковського можна різноманітні продукти для випічки: муку, цукор, яйця, жир, горіхи, мед, молоко, сушені фрукти.

А також шкварки, сало, м'ясо птиці і свинини. І найбільше жінки зараз чекають овочів.

Одним словом, тут знайдуть призначення усьому.

А ще для виготовлення тушкованок мають волонтерки потребу у півлітрових банках.

Контактні телефони для тих, хто бажає долучитися до підтримки захисників продуктами чи фінансово: 0961340375, 0501053898, 0639960510.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь втратила на війні ще трьох захисників
Наступна новина КНДР відправила не менше 3000 військових до Росії, – Білий дім
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні