Три тисячі інсультів та тисяча інфарктів: у волинян все частіше виявляють хвороби серця. ВІДЕО

Три тисячі інсультів та тисяча інфарктів: у волинян все частіше виявляють хвороби серця. ВІДЕО

У Луцьку обговорили важливі питання у галузі медицини області.

Програма «доступні ліки», догляд за ВІЛ-інфікованими, надання вчасної меддопомоги пацієнтам з ішемічною хворобою серця та суттєве зростання кількості хворих на кір – про це все та не тільки йшлося на черговій колегії управління охорони здоров’я у Луцьку, – йдеться у сюжеті Сфера-ТВ Луцьк

Цього разу на засіданні вирішив побувати і очільник виконавчої влади області Олександр Савченко

До слова, головний медик області Ігор Ващенюк повернувся з міністерства охорони здоров’я, де було окреслено основні завдання на наступний 2019-ий рік. Тож під час колегії, стверджує медик, обговорили кілька поточних питань та особливу увагу приділять реформі вторинної ланки.

Серед незрозумілостей – завищені ціни на ліки та надумана окремими фармацевтами їх відсутність. Ще одна проблема - закриття ФАПів у районах. Це останнім часом, каже Олександр Савченко, подекуди вийшло з під контролю, тож нині стосовно цього він матиме розмову з лікарями.

Вже під час засідання кардіологи озвучили ще одну проблему, та називають сумні і водночас вражаючі цифри кількості волинян, які мають серцеві хвороби. Щороку у нашій області стається три тисячі інсультів та близько тисячі інфарктів міокарду.

Однак, є і добрі новини - останнім часом Волинь отримала чимало техніки для надання кардіологічної допомоги, а це дозволяє вчасно виявляти хвороби та надавати необхідну допомогу. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 14 грудня: долар і євро подорожчали
Наступна новина Перший український Президент на луцькому аеродромі. РЕТРОФОТО
Останні новини
Схожі новини