Три вихідні дні покращать роботу працівників, - вчені

Три вихідні дні покращать роботу працівників, - вчені

У понеділок цілий робочий тиждень може здатися надзвичайно довгим.

Втім, у Великій Британії профспілки закликають до переходу на чотириденну систему, – пише УНІАН

А вчені Оксфордського університету стверджують, що ця ідея може бути ще й корисною для продуктивності і щастя працівників.

Як пише Business Insider, більш ніж півроку професор економіки і стратегії Жан-Еммануель де Ньов досліджував відчуття задоволення та ефективності на роботі серед 5 тисяч працівників колл-центрів у 20 офісах британської компанії зв’язку BT. Учасників дослідження просили оцінити своє відчуття щастя за п’ятибальною шкалою впродовж кожного тижня.

Результати показали взаємозалежність між чотириденним робочим тижнем і позитивним настроєм, збільшенням кількості дзвінків, а також підвищенням якості обслуговування. Також за такої системи менше працівників відпрошувалися з роботи, а продажі дещо підвищувалися.

Видання зауважує, що три вихідних дня на тижні може покращити баланс між роботою і життям, даючи людям більше можливостей розвіятися замість відчуття закінчення часу при нинішній системі.

Видання також пише, що у Новій Зеландії на початку цього року теж проводили схоже дослідження щодо збільшення кількості вихідних. Воно тривало вісім тижнів і показало, що чотириденна система підвищувала командну роботу і активність працівників, а також скорочувала стреси.

Втім, деяким окремим працівникам довелося вийти з експерименту, оскільки вони почали відставати. 

Business Insider визнає, знадобиться більше доказів, перш ніж почнеться серйозний перегляд робочого графіку. Втім, тривалий час світ працював шість днів на тиждень. І лише в 20 столітті було вирішено, що субота теж буде вихідним. Тож немає причин вважати, що подібний перегляд неможливий знову. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Грошові перекази з Європи стали простішими, - ПриватБанк
Наступна новина ТОП-10 найпопулярніших автомобільних марок вересня в Україні
Останні новини
Схожі новини