13 та 16 листопада луцьким школярам можуть зробити вихідні

13 та 16 листопада луцьким школярам можуть зробити вихідні
Фото ілюстративне

Луцькі школи можуть тимчасово призупинити навчальний процес у наступні понеділок та п’ятницю, 13 та 16 листопада. У зв’язку з підготовкою до виборів, а також задля запобіганню поширення коронавірусної інфекції 9 листопада директори загальноосвітніх навчальних закладів отримали відповідні рекомендації від управління освіти.

Про це повідомила директорка луцького навчально-виховного комплексу «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» Марія Кардаш, пише ІА Волинські Новини.

«Ми отримали усну рекомендацію від управління освіти щодо канікулярної форми навчання у понеділок, 16 листопада, та у п’ятницю, 13 листопада. Поки що нам рекомендували зробити у ці дні вихідні, але остаточне рішення – йти чи не йти на тимчасові канікули у ці дні, ми приймаємо самостійно.

Я вважаю, що директори луцьких шкіл мають прийняти однакове рішення, адже було б дивно, якби одні школи вийшли на навчання у понеділок та п’ятницю, а інші – ні. Але, наголошую, кожна школа має право приймати самостійне рішення», – розповіла освітянка.

Водночас начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко наголосила, що 10 листопада відбудеться спільна нарада з директорами шкіл міста, під час якої кожен керівник озвучить позицію кожного навчального закладу.

«Згідно із законами «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту», кожен із директорів прийматиме остаточне рішення про тимчасове призупинення навчального процесу чи щодо інших аспектів в контексті організації освітнього процесу самостійно. Завтра ми робимо нараду в онлайн-режимі, і управління освіти матиме повну інформацію про рішення керівників шкіл.

Спочатку я почую думку керівників, тоді зможу сформулювати загальну думку. Як більшість буде налаштована, такі спільні підходи ми й будемо втілювати. Оскільки у Міністерстві освіти та науки України нам нічого не наказують, то й управління освіти не має права наказувати очільникам шкіл. Ми лише надсилаємо листи, які мають суто рекомендаційний характер. Утім така позиція та заходи мають право на існування в умовах адаптивного карантину», – зауважила головна освітянка міста.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під Волинською ОДА – пікет. Хочуть, аби влада більше читала
Наступна новина «Якого еля ви тут робите?!». Репортаж із першої екскурсії луцькою ремісничою броварнею LUCHAN
Останні новини
Схожі новини