«Тригером стала загибель друга. Після похорону я пішов у військо»: історія артилериста «Смузі»

«Тригером стала загибель друга. Після похорону я пішов у військо»: історія артилериста «Смузі»

"Тригером стала смерть мого друга Едика, який загинув від артилерійського прильоту. Після його похорону я пішов у військо," — так розповідає свою історію артилерист Богдан із позивним "Смузі".

До війни Богдан жив в Італії та Іспанії, де закінчив Папський салезіянський університет, вивчаючи релігію та філософію з поглибленою педагогікою і психологією. Він багато займався театром, вільно володіє італійською та іспанською мовами. Війна в Україні різко змінила його життя, йдеться на фейсбук-сторінці Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

"У 2022 році я приїхав в Україну лікувати зуби. 26 лютого збирався міняти коронку, але почалася війна. Після загибелі мого друга Едика, я вирішив, що не можу стояти осторонь, і пішов до війська," — згадує Богдан.

Сьогодні він — головний сержант артилерійської батареї одного з артдивізіонів. Спочатку був номером обслуги та заряджав САУ 2С3, а потім став командиром гармати М777. "Смузі" брав участь у бойових діях на Запорізькому та Донецькому напрямках, попередньо пройшовши навчання у Німеччині.

"Я дуже задоволений навчанням. Було зроблено багато пострілів, усе контролювали інструктори. Ми навчилися спілкуватися без слів, розуміючи один одного за поглядом," — розповідає артилерист про досвід, здобутий за кордоном.

Нині Богдан разом із побратимами продовжує обороняти Донецький напрямок, ефективно виконуючи свої бойові завдання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинян запрошують долучитися до Всеукраїнського спортивного марафону «Крок»
Наступна новина Від машиніста тепловоза до навідника танка. Історія бійця з волинської «сотки» на псевдо «Док»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні