Триває робота над створенням Маневицької ОТГ

Триває робота над створенням Маневицької ОТГ

У Маневичах відбулися громадське обговорення проекту рішення про добровільне об’єднання із Черевахівською сільською радою. 

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Більшістю голосів присутні проголосували «за», а це - понад 100 осіб. 

Під час обговорення виступив Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк, який розповів про процедуру об’єднання та історію ініцювання об’єднання у 2016-2017 роках. 

Голова Маневицької РДА Андрій Линдюк під час виступу зазначив, що недоцільно підтримання цього проекту рішення і повторного ініцювання об’єднання із більшою кількістю громад, проте радник із децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан пояснила, що для того, щоб ця пропозиція мала б сенс на початку року, проте, коли для підготовки документів про об’єднання та подання їх до Волинської обласної державної адміністрації лишаються обмежені терміни, то подібне ініцювання призведе до блокування процедури об’єднання у 2018 році. А тому доцільно підтримати цей проект рішення і продовжувати процедуру об’єднання. 

Існують побоювання серед працівників бюджетних установ, які у великій кількості прийшли на громадське обговорення (і саме вони голосували проти об’єднння), щодо подальшого утримання районних закладів культури, освіти та позашкілля, але на основі попередніх домовленостей із представниками ОТГ Маневицького району, утримання цих закладів після передачі із району можливе за рахунок договорів міжмуніципального співробітництва. 

Додамо, що сесія Маневицької селишної ради відбудеться 18 липня, на якій депутати мають можливість підтримати думку громади і ухвалити проект рішення. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прекрасні світязькі лебеді у променях західного сонця. ФОТО
Наступна новина Рідні Настусі Абрамчук поділилися спогадами про доньку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини