Луцькі тролейбуси намагатимуться зробити автономними

Луцькі тролейбуси намагатимуться зробити автономними

Тролейбуси, які збирають у Луцьку планують комплектувати літій-іонними акумуляторами, що забезпечить їм більшу автономність.

Про це інформує район.Луцьк.

За задумом інженерів-конструкторів, така додаткова опція дозволить тролейбусам рухатись без під'єднання до контактної мережі.

Зараз на заводі працюють над збільшенням запасу автономного ходу тролейбусів, аби вони могли долати невеликі перешкоди, не створюючи на дорогах затори, а також доїжджати до віддалених районів міста і навіть передмістя, де наразі немає контактної мережі.

Використання «автономних» тролейбусів може значно зменшити витрати на розвиток транспортної інфраструктури, оскільки необхідність облаштовувати всюди контактну лінію зникає, а декілька маршрутів можна буде об'єднати в один.

На «Автоскладальному заводі №1» у Луцьку розробка перспективного електротранспорту –  один з головних напрямків роботи, оскільки перехід на користування екологічно чистим транспортом є глобальною тенденцією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Раритетні світлини Волині під час Першої світової війни. ФОТО
Наступна новина Лучан запрошують взяти участь у танцювальному флешмобі
Останні новини
Схожі новини