Піт артилерії береже кров піхоти, – поранений воїн, який лікується в Луцьку

Піт артилерії береже кров піхоти, – поранений воїн, який лікується в Луцьку

26-річний молодший сержант Сергій Кримський – родом з Дніпровщини. Після травми хребта, яку отримав у бою, відновлюється в одному з медзакладів Луцька. Зізнається: ніколи не бачив себе в жодній іншій професії, окрім військової справи.

В інтерв'ю Суспільному він розповів про роль артилерії у бою та як війна змінила його уявлення про професію.

Сергій служить у реактивній батареї 81-ї окремої аеромобільної бригади заступником командира батареї з техніки та озброєння. Розповідає, що дуже пишається своїм підрозділом.

«Наше завдання – приїхали і швидко розвернулися, привели техніку свою до бою, нанесли вогневе ураження і поїхали. Щоб далі піхоті було легше подавляти ворога», – розповідає військовий.

На початку 2022 року Сергій закінчив школу сержантів за стандартами НАТО. навчання тривало місяць. Каже, що українських військовослужбовців навчали в стислі строки, адже військові НАТО опановують цю ж програму за чотири місяці.

«Це цікаво, розвідку ведеш, тебе навчають іноземні інструктори, контролюють все, стежать за тобою, тести, тебе навчають, начитують. Щотижня здаєш екзамени і якщо не проходиш на якомусь із цих тижні, тебе відправляють в твою військову частину», – каже боєць.

Нині, на лікарняному ліжку, куди потрапив через контузію. До повномасштабної війни, каже, бійці були готові, однак реальність від уявлень дуже відрізняється: «Готуватися – це одне, а коли це відбувається в реальності, це зовсім інше. Важко насправді. Але нічого, ми впорались, все нормально. Це ж не фільм якийсь знімають, а реальне життя. Хтось гине, отримує травми – це страшно насправді».

Найважче, зізнається Сергій, було в перші тижні, коли ситуація була невизначеною. Та попри усі труднощі ворога на своїх рубежах зупинили. Військовий хоче якнайшвидше повернутися до побратимів. На лікарняному ліжку підтримує фізичну форму і готується за місяць вернутися в стрій.

Читайте також: Командир 14-ї бригади відвідав воїнів у шпиталі і приніс побратимам нагороди. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку 40 прикордонників здали кров для поранених на війні побратимів. ФОТО
Наступна новина На Сході обірвалося життя бойового медика з Волині
Останні новини
Схожі новини