Це у Києві, на Банківській, сидять химери, тут химер немає, - Микола Головань про свій будинок

Це у Києві, на Банківській, сидять химери, тут химер немає, - Микола Головань про свій будинок

Над цим шедевром скульптор Микола Головань працює вже понад 30 років. Його дім перетворився на витвір мистецтва, оздоблений більш як 500 фантазійними скульптурами. Люди прозвали його «будинком з химерами», та самому автору це не до душі. Це у Києві, на Банківській, сидять химери – каже Микола Головань. – Тут химер немає. Майстер ладен називати своє творіння Вернісажем творчості.

Про це пише Ukraine Art News

Аби побачити будинок, сюди приїжджали відомі письменники та музиканти, політики та прості люди. Сюди часто заходять туристи: свої та іноземні. Майстер звик до них, це дає йому внутрішній спокій.
Кожен знаходив тут щось своє: колекцію складають найрізноманітніші стилі і форми – багатогранність таланту автора вражає.

На вузенькій вуличці, що пролягла вздовж річки Стир на території Історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» розташувався незвичайний будинок.
Палац скульптора у два поверхи майже повністю витесаний з каменю. Камінь, який поєднує найрізноманітніше:грецьке, французьке, фламандське, епоха відродження – скульптури, медальйони на стінах… Готичні горгулії і античні красуні, барокові святі і сучасні діви дивовижним чином створюють цілісний ансамбль прекрасного.

Містичні істоти живуть на даху. Кам’яні русалки із драконами прикрашають огорожу довкола. На вході вартують два великих леви.
Довкола будинку розкинувся цілий кам’яний сад. Живуть тут дерева, і «птахи», і «звірі», і «люди».

Читати більше


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чиновники почали декларувати криптовалюту
Наступна новина У Швеції помер засновник компанії IKEA Інгвар Кампрад
Останні новини
Схожі новини