Центр допомоги переселенцям в Луцьку тепер не працюватиме щодня

Центр допомоги переселенцям в Луцьку тепер не працюватиме щодня

Центр взаємопідтримки внутрішньо переміщеним людям у Луцьку, який розташований в приміщенні РАЦСу, з початку року змінив графік роботи. Нині він працює три дні на тиждень (раніше працював щодня, крім вихідних).

Про це повідомляє Суспільне. 

Як пояснила керівниця міського управління соцслужб Ліна Галан, скорочення робочих днів, пов’язане зі зменшенням кількості переселенців на Волині.

Центр взаємопідтримки внутрішньо переміщеним людям, що розташований у приміщенні відділу реєстрації актів цивільного стану, відтепер працює у понеділок, середу та четвер з 9:00 до 17:00.

У центрі взаємопідтримки внутрішньо переміщеним людям у Луцьку працює Марина Бурнишева з міста Оріхів Запорізької області. Жінка збирає продуктові набори, для переселенців. Каже: у центрі є дитяче харчування та підгузки, міжсезонний одяг для всієї родини, постіль, ковдри:

"Зазвичай беруть найнеобхідніше, тому що усі збираються додому. Люди вважають, що це на певний час і вони скоро поїдуть додому. Ті, хто не перший місяць в Луцьку, то беруть якусь шторку на вікно, якусь скатертину на стіл".

Переселенка із Херсонщини Ірина Дуденко, яка на Волині разом з дітьми живе із серпня, до центру прийшла, щоб отримати зимовий одяг для дітей. Розповідає, що в окупації в неї залишились батьки та родичі.

За словами Ліни Галан, продовж десятьох місяців роботи понад 23 тисячі переселенців отримали тут допомогу. Серед них понад п'ять тисяч дітей.

Як розповіла директорка обласного департаменту соцзахисту населення Оксана Гобод, від початку 2023-го року на Волинь приїхали майже 100 людей з областей, де тривають бої, усього область прийняла 76 тисяч переселенців. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Росіяни били батька і стріляли йому біля вух на очах в онуків». Історія лікарки з Херсона 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Раптово померла багаторічна режисерка Волинського телебачення
Наступна новина Війна забрала життя ще одного Героя з Волині
Останні новини
Схожі новини