Церква пропонує перенести святкування дня міста у Луцьку

Церква пропонує перенести святкування дня міста у Луцьку

Із пропозицією перенести святкування Дня міста до секретаря Луцької міської ради Григорія Пустовіта звернувся митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Документ на своїй сторінці у Facebook опублікував депутат Павло Данильчук.

 

 

У ньому йдеться про те, що служителі церкви пропонують перенести святкування Дня міста з 24 серпня на 22 травня, або ж на найближчі вихідні до цієї дати.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл прокоментував своє звернення у відео.

«Я пропоную встановити День міста не 24 серпня, коли «змазуються» всі свята, а виділити, якщо ми заявляємо про місто, як про щось особливе, провести його, пов’язуючи із життям святого  Миколая. Я пропоную відзначити День міста у найближчу неділю до дня пам’яті святителя Миколая у травні»,  – коментує митрополит.

Григорій Пустовіт також підтримав цю ініціативу.

«Це звернення ми передали нашим депутатам, хай вони вивчають. Я вважаю, що логіка в цьому питанні є, тому що Святий Миколай є покровителем нашого міста, тому в такому випадку повинна визначитись громада. Це питання піднімається вже не вперше, рік і два тому про це говорилось. Якщо громада буде готова до перенесення, то і ми готові піти на зустріч. Тим більше, що ближче до свята Миколая всі на місці, і школярі, і студенти. У цьому є свої переваги», – прокоментував він.

Головне фото: ілюстративне


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Замість шашлику з яйцями на Великдень лучанин виконав святкове графіті. ФОТО
Наступна новина Батьківська недбалість: у Луцьку на Великдень троє дітей отримали опіки
Останні новини
Схожі новини