Ці сухофрукти надзвичайно корисні для здоров'я

Ці сухофрукти надзвичайно корисні для здоров'я

Більшість вважає ці тропічні фрукти просто солодкими ласощами, але дослідники з'ясували, що фініки потрібно їсти обов'язково, адже вони є надзвичайно корисними, а не лише смачними.

Фініки багаті вітамінами A, B, С, E, K, калієм, кальцієм, натрієм, фосфором, марганцем, міддю, селеном, цинком, залізом. Крім того, в цьому фрукті багато пектину і харчових волокон, – пише Радіо Максимум

Однак варто пам'ятати, що фініки – солодкий і калорійний продукт, тому ним не варто зловживати, щоб не набрати зайві кілограми.

У 100 грамах фініків міститься близько 280 калорій. Але разом з цим, фініки мають стільки корисних властивостей, які легко перекривають всі недоліки.

Крім того, ці фрукти відмінно тонізують, знімають втому, допомагають імунітету. Вміщені в них мікроелементи добре діють на серце, печінку, нирки та кишківник. Корисні вони для вагітних і жінок, які годують грудьми.

Триптофан, що міститься в фініках, дуже важливий для нервової системи людини. Він допомагає в синтезі серотоніну й мелатоніну в організмі. Фрукт підвищує настрій, стабілізує сон.

Але пам'ятайте, що вживати фініки слід з обережністю тим людям, які мають хронічні хвороби шлунково-кишкового тракту, діабет і ожиріння.

А ще останні дослідження показали, що фініки є ефективним засобом у профілактиці онкологічних хвороб.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Викрадачам лучанина оголосили про підозру
Наступна новина Жорстка дисципліна і висока ефективність: українські соціалісти представили нову програму
Останні новини
Схожі новини