Цьогоріч на Волині не працюватимуть літні табори для дітей

Цьогоріч на Волині не працюватимуть літні табори для дітей
Фото ілюстративне

В умовах воєнного стану в Україні дозволено проводити оздоровчу кампанію для дітей, однак лише там, де це можливо. У Волинській області заклади оздоровлення та відпочинку дітей не працюватимуть, тому що у таборах немає захисних укриттів. Щодо пришкільних таборів, то їх теж на Волині не планують відкривати.

Про це розповіла начальниця управління соціальних послуг департаменту соціального захисту населення ОДА Любов Яремчук в сюжеті телеканалу «12 Канал», – пише ОДА.

«На Волині є 11 позаміських оздоровчих таборів для дітей різної форми власності та підпорядкування. Згідно Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», саме на оздоровчі табори покладається відповідальність за життя та безпеку дітей, – зазначила Любов Яремчук. – Наразі жоден табір області немає укриття від повітряної загрози. Також жоден заклад оздоровлення немає власного транспорту, що міг би забезпечити швидку евакуацію дітей. Тому Волинська ОВА рекомендуватиме органам місцевого самоврядування натомість створювати дозвіллєві гуртки».

Деякі гуртки уже працюють, оскільки кількість дітей в області збільшується та вони потребують дозвілля. Зокрема, на Волинь повертаються з-за кордону сім’ї, які виїхали на початку війни та проживають родини, які приїхали з регіонів, де ведуться бойові дії. До слова, такі гуртки є на території кожної територіальної громади.

Читайте також: У Луцьку відкрили соціальний простір для дітей з інвалідністю. ФОТО

Також обласна військова адміністрація рекомендуватиме органам місцевого самоврядування співпрацювати із сусідніми країнами, аби дітей на оздоровлення відправляти закордон. Це стосується дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки.

Читайте також: У Луцьку почали працювати шість чергових дитячих садків. Скільки заяв вже подали


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Польща з 1 липня припинить виплати біженцям з України. Чому
Наступна новина 18-річний переселенець у Луцьку знайшов роботу через оголошення на під'їзді
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні