Тварини Чорнобиля у відчаї від пожежі. Відео

Тварини Чорнобиля у відчаї від пожежі. Відео

Пожежу в Чорнобильській зоні відчуження продовжують гасити вже понад десять днів. Вогонь завдав шкоди фауні Чорнобильського Радіаційно-екологічного біосферного заповідника, яка десятками років за відсутності людей відновлювалася після катастрофи 1986-го року.

У мережі показали відео з тваринами, постраждалими від пожежі, пише РБК. Україна.

На відео з дрона зняті масштаби загорянь у заповіднику. А два коні Пржевальського розгублено бігають по випаленій землі.

Фахівці головною причиною лісових пожеж у Чорнобилі в цьому році, та й у всій Україні, називають підпали селянами трави. Так, багато фермерів просто економлять - підпалюють траву на полі, яке відпочивало, замість того, щоб переорати її трактором. Крім того, багато хто переконаний, що таким чином удобрює землю. У результаті такої діяльності виникають лісові пожежі, коли вогонь охоплює й інші ділянки поблизу поля.

Читайте також: «До зими вигорить вся країна». З початку року пожежі знищили 18 тисяч гектарів лісів та полів

Одного з винуватців пожежі в Чорнобилі навіть затримали. Ним виявився 27-річний житель села Рагівка. Він каже, що підпалив траву заради забави.

Крім того, у Київській області специфіка клімату сприяє поширенню пожеж. Оскільки лісова рубка заборонена, в лісах багато сухостою, повалених дерев. Коли вогонь з полів добирається до них, пожежу зупинити практично неможливо.

Експерти кажуть, що коли горить Чорнобильський ліс - це по суті "радіоактивна пожежа", адже концентрація шкідливих речовин в повітрі зростає в 30 разів. Через пожежі в Чорнобильській зоні відчуження половину Київської області накриває радіоактивним попелом.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києво-Печерській лаврі зафіксували другу смерть від коронавірусу
Наступна новина Верховна Рада у 18 разів збільшила штрафи для паліїв сухої трави. Перелік
Останні новини
Схожі новини