У 2021 році в Україні може бути кілька локдаунів, – експерт

У 2021 році в Україні може бути кілька локдаунів, – експерт

Січневий локдаун можуть продовжити, адже 3 тижні – це занадто мало. У світі 4 тижні карантину давали тільки для стабілізації захворюваності, а для її зниження треба не менш як 6 тижнів, заявив стратег, інфекціоніст, консультант з управління змінами Вадим Арістов.

Про це пише Главред.

«Крім того, є проблема з тестуванням і статистикою в регіонах – захворюваність знижується, а темпи госпіталізації зростають. Тобто, ймовірніше, є значний рух епідемії, якого ми не бачимо в цифрах захворюваності.

Саме тому можливий серйозний розгін епідемії вже наприкінці першого тижня січня, через що і можуть запровадити локдаун. У нас знищена санепідемслужба, у нас нічим боротися з епідемією, і тому ми приречені час від часу йти на такі заходи», – розповів Арістов.

За його словами, цілком ймовірно, що в найближчий рік локдаунів буде кілька.

«Спочатку в січні, після чого в лютому-березні знову буде розгін епідемії і вже в березні – наступний. Далі після цього буде тепла пора року, коли поширеність вірусу зменшиться, а з приходом холодів, у жовтні-листопаді, знову обговорюватимуть черговий локдаун», – підкреслив експерт.

Також Арістов зазначив, що вакцинація поки не вплине на ситуацію.

«У березні ми отримаємо кількість доз, яка дозволить вакцинувати 4 млн. У масштабах країни – це ніщо, 10 відсотків. Та ще й вакцинувати першими планують військових і поліцейських, хоча це, в основному, молоді люди, яким коронавірус не такий страшний, як літнім», – додав він.

Нагадаємо, відповідно до урядової постанови локдаун в Україні триватиме із 8 до 24 січня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У світі зробили вже майже 11 мільйонів щеплень від коронавірусу
Наступна новина У Луцьку майстриня з отруйного борщівника виготовляє музичні інструменти
Останні новини
Схожі новини