У більшості країн ЄС пік епідемії минув, – заява

У більшості країн ЄС пік епідемії минув, – заява
Фото ілюстративне

Пандемія коронавірусу послабилась у більшості держав ЄС, це випливає із заяви Європейського центру з контролю і профілактики захворювань. 

Про це повідомляє Європейська правда, яка ознайомилась із заявою агентства ЄС. 

«Схоже, що в 20 країнах Євросоюзу/Європейської економічної зони перша хвиля передачі пройшла свій пік зі зменшенням числа нових зареєстрованих випадків», – йдеться у заяві агентства в четвер. 

Такі заходи, як скасування масових зібрань, закриття навчальних закладів та громадських просторів, допомогли зменшити швидкість поширення вірусу, і з 8 квітня рівень захворюваності в ЄС/ЄЕЗ та Великій Британії загалом знизився на 18 %. 

Агентство застерігає, що занадто швидке скасування карантинних заходів, без належного моніторингу та зміцнення системи охорони здоров'я, може призвести до раптового відновлення стійкої передачі інфекції.

За останніми даними, в ЄС/ЄЕЗ та Великій Британії померло 105 064 людини, а майже мільйон осіб (988 241) були інфіковані.

Нагадаємо, у середині квітня у ВООЗ заявляли, що пандемія коронавірусної інфекції у світі ще не досягла піку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні можуть запустити масове тестування на імунітет до коронавірусу
Наступна новина «За останні тижні довше 3 годин за ніч я не спала», – заступниця голови Волинської ОДА
Останні новини
Схожі новини