Пандемія коронавірусу ще не досягла піку, – ВООЗ

Пандемія коронавірусу ще не досягла піку, – ВООЗ
Фото ілюстративне

 Представниця Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) Маргарет Харріс заявила, що пандемія коронавірусної інфекції у світі ще не досягла піку.

Про це повідомляє Бабель із посиланням на Reuters.

«Понад 90 % випадків коронавірусу у світі фіксують в Європі та Сполучених Штатах Америки. Тому ми, звичайно, ще не бачимо ознак цього піку», – наголосила Харріс.

Вона розповіла, що в Європі спостерігається неоднорідна картина захворюваності. Якщо в Італії та Іспанії ситуація з коронавірусом покращилася, то у Великій Британії та Туреччині ще фіксується приріст числа заражених.

Що стосується Китаю, то в ньому досі фіксують привезені випадки коронавірусу, переважно з Росії.

Харріс вважає, що вакцина від коронавірусу зʼявиться не раніше ніж за рік.

Також ВООЗ планує випустити рекомендацію для країн, в якій будуть перелічені шість кроків, які необхідно здійснити, перш ніж послаблювати деякі карантинні обмеження.

За даними Університету Гопкінса, у світі зафіксовано 1 982 281 підтверджений випадок коронавірусу, 126 722 людини померли. Найбільше інфікованих у США – 609 407 пацієнтів.

Президент США Дональд Трамп заявив, що США призупиняють фінансування ВООЗ. Він заявив, що організація не змогла своєчасно інформувати про коронавірус, тому «вона не впоралася зі своїм основним обовʼязком і повинна нести відповідальність».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де можна замовити доставку їжі у Луцьку?
Наступна новина У селі на Волині священник захворів на коронавірус
Останні новини
Схожі новини