У чотирьох заповідниках Луцька зріжуть аварійні дерева

У чотирьох заповідниках Луцька зріжуть аварійні дерева

На території чотирьох заповідників у Луцьку зріжуть аварійні зелені насадження.

Відповідний проєкт рішення під час сесії підтримали депутати, йдеться на сайті Луцькради.

Заступник начальника відділу екології міської ради Олег Гелета повідомив депутатів, що у зв'язку із наявністю великої кількості аварійних та сухостійних зелених насаджень, що знаходяться на територіях об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення – ботанічних пам'яток природи «Дубовий гай» (м. Луцьк, бульвар Дружби Народів) та «Меморіал» (м. Луцьк, проспект Перемоги), гідрологічної пам'ятки природи «Теремнівські ставки» (м. Луцьк, вул. Теремнівська), орнітологічного заказника “Пташиний гай” (Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки), науковцями кафедри лісового та садово-паркового господарства Волинського національного університету імені Лесі Українки та спеціалістами Луцької міської ради було проведено їх обстеження.

За результатами проведених досліджень встановлено, що дерева, які є аварійні, сухостійні, уражені хворобами та шкідниками, підлягають видаленню, так як становлять загрозу життю та здоров'ю людей, можуть стати причиною пошкодження комунального майна, джерелом поширення хвороб рослин та розмноження шкідників.

Олег Гелета зазначив, що відділом екології Луцької міської ради спільно з КП “Парки та сквери м. Луцька” були підготовлені проєкти лімітів та подані на затвердження до управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації. Після затвердження лімітів проєкти дозволів, згідно з чинним законодавством, були подані на погодження до управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації. 24 липня 2020 року управління погодило дозволи на спеціальне використання природних ресурсів у межах об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення – ботанічних пам'яток природи місцевого значення «Дубовий гай» та «Меморіал», гідрологічної пам'ятки природи місцевого значення «Теремнівські ставки», орнітологічного заказника місцевого значення «Пташиний га».

Він зауважив, що для початку проведення робіт з видалення дерев у вищезазначених зелених зонах, згідно чинного законодавства, необхідно отримати дозвіл Луцької міської ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани вшанували пам’ять загиблих захисників України та військовослужбовців. ФОТО
Наступна новина У Луцьку стартував Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні