У Держспоживслужбі заперечують покращення ситуації з коронавірусом. Кажуть, треба вводити локдаун

У Держспоживслужбі заперечують покращення ситуації з коронавірусом. Кажуть, треба вводити локдаун

В Україні не спостерігається зниження виявлених випадків коронавірусу. Навпаки – є тенденція до зростання. Тому для покращення ситуації необхідно посилювати карантин і вводити локдаун.

Про це сказав очільник Держспоживслужби Києва Олег Рубан в ефірі каналу «Україна 24», повідомляє ТСН.

Рубан, зокрема, заперечив слова очільника МОЗ про позитивну динаміку в Україні. На думку голови Держспоживслужби Києва, єдиною причиною зменшення кількості нових випадків є зниження тестування на вихідних.

«Це суб'єктивна причина через зменшення тестувань, в суботу та неділю завжди йде зниження зафіксованих випадків. Що стосується об'єктивного показника – це госпіталізації хворих з важкою і середньою формою, їхня кількість незмінно висока, і йдеться до зростання, а не до зниження.

Тому говорити про покращення ситуації сьогодні – протиріччя будь-якої епідеміологічної науки. Тому нині є дійсно складна ситуація в країні, то впровадження обмежувальних заходів необхідне», – сказав Олег Рубан.

Він вважає, що для покращення ситуації в усій країні треба впроваджувати жорсткі карантинні заходи.

«Що стосується карантину вихідного дня, можливо, це й ефективний захід, але не за такого стрімкого зростання захворюваності. Для порівняння, це як пожежу гасити ложкою, а не спеціальними пристроями. Тому сьогодні необхідно вводити обмеження у всій країні, і той локдаун, який пропонують, може дати ефект», – висловився Олег Рубан.

Водночас він додав, що наразі у Кабміні обговорюються пасивні обмежувальні заходи, а не локдаун.

«Локдаун у нас був тільки навесні, в березні, квітні та травні. Сьогодні ми говоримо про посилені обмежувальні заходи, які доречні, доцільні та приведуть до зниження захворюваності», – пояснив Рубан.

Нагадаємо, у Кабміні вважають, що жорсткий карантин до кінця грудня вводити не потрібно, адже медична система поки витримує навантаження. Утім, наголошують, з початку нового року локдаун таки доведеться ввести.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ціни на Волині: що подорожчало, а що подешевшало у 2020 році
Наступна новина Голосують за найпривабливіше місто України. Луцьк вибув із першої десятки
Останні новини
Схожі новини