У два шацькі озера випустили понад 700 кілограмів карпа

У два шацькі озера випустили понад 700 кілограмів карпа
Джерело фото: Район Шацьк

У озера Люцимер та Велике Чорне, що знаходяться у Шацькому районі, випустили 725 кілограмів риби. 

Про це повідомляє «Район.Шацьк».

Понад 400 кілограмів карпа випустили у озеро Люцимер, решту – в озеро Велике Чорне. Зарибнення відбулось у рамках регіональної екологічної програми «Екологія 2016-2020», на реалізацію якої з обласного бюджету виділили 100 тисяч гривень. Районний та селищний бюджети долучились до фінансування і передали по 20 тисяч гривень. Окрім цього, гроші передали й рибалки-любителі. 

За словами посадовців, необхідно регулярно запускати рибу у водойми, оскільки лише так можна зберегти рибну популяцію від поступового вимирання.

«Відтворення популяції риб в природних умовах стає все більш складним, адже на це впливає чимало факторів: екологічні (замулення озер), зміни клімату, заростання водойм, а також браконьєрство. Якщо люди не будуть долучатися до зариблення озер, то природі важко самій відновити цей процес», –розповів заступник голови Волинської ОДА Валентин Цьось.

Відомо, що протягом року у волинські водойми повинні випустити близько двох тонн малька різних видів. Окрім карпа, хочуть запускати й білого амура, який вважається «санітаром» водойм, оскільки він очищає їх від підводних хащів. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Філарет розповів, яким буде глава об’єднаної УПЦ
Наступна новина Що задекларував головний антимонопольник Волині
Останні новини
Схожі новини