Філарет розповів, яким буде глава об’єднаної УПЦ

Філарет розповів, яким буде глава об’єднаної УПЦ

Патріарх УПЦ КП Філарет розповів, що предстоятель Єдиної помісної церкви в Україні повинен мати сан не патріарха а митрополита.

Такою є позиція Вселенського патріарха, заявив Філарет в ефірі Українського радіо, пише Українська правда.

Голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет озвучив критерії, які будуть враховані під час обрання предстоятеля Єдиної помісної церкви в Україні.

"Треба мати богословську освіту, треба знати церковні канони, треба мати досвід управління не єпархією, а досвід управління церквою. А якщо досвіду немає - то діла не буде", - заявив Філарет.

За його словами, Вселенський патріархат вважає що УПЦ має очолити не патріарх, а митрополит.

У зв’язку з цим Філарет відзначив, що в УПЦ КП прийняли рішення присвоїти йому розширений титул (архієпископ і митрополит Київський і Всієї Русі України) і скорочений титули (патріарх Київський і Всієї Русі України, для внутрішнього використання).

Глава УПЦ КП наголосив, що не готовий поступитися особистими амбіціями в питанні обрання голови нової церкви.

"Ні! Чому ні? Не тому, що я вважаю себе таким. А тому, що Москва зробить усе, аби зруйнувати Українську православну церкву. І тому заради того, щоб зберегти Українську церкву і довести її до завершення я повинен працювати до кінця, якщо мені архієрейський собор довірить", - сказав він.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській православній церкві. Також синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Глава УПЦ КП Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

Російська православна церква після цього заявила, що розриває євхаристійне спілкування з Вселенським патріархатом через його рішення щодо автокефалії для української православної церкви.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка Майя Москвич пройшла у фінал на «Іграх Нескорених»
Наступна новина У два шацькі озера випустили понад 700 кілограмів карпа
Останні новини
Схожі новини