У громаді на Волині на пожежі виїжджатимуть місцеві священнослужителі

У громаді на Волині на пожежі виїжджатимуть місцеві священнослужителі

У селі Жидичин, що під Луцьком, створять добровільний пожежний батальйон, в який увійдуть місцеві священники

Про це повідомляє видання Конкурент.

Відповідне рішення прийняли на сесії міськради.

Керівник Луцького районного управління ДСНС Руслан Безека повідомив, що у цьому селі дуже потрібен такий батальйон. Крім того, громада не виплачуватиме працівникам зарплату, а лише покриватиме вартість паливно-мастильних матеріалів.

«В Жидичинському старостинському окрузі ми пропонуємо створити добровільний батальйон, який складатиметься саме зі священнослужителів місцевого монастиря. Вони не отримуватимуть зарплату за ліквідацію та гасіння пожеж. Для них проведуть навчання та нададуть автомобіль», – каже ДСНСник.

За словами керівника управління, цей округ обрали, бо села, що туди входять, є найбільш віддаленими від Луцької міської територіальної громади. Крім того, за останні три роки кількість пожеж в районі Жидичина росте.

Добровільний пожежний рух – це рух, який об’єднує мешканців громади та розвиває культуру пожежної безпеки. Після створення мережі підрозділів добровільної пожежної охорони час очікування пожежників у віддалених населених пунктах значно скорочується: з 40–70 до 5–20 хвилин.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка народила дитину в автомобілі «швидкої»
Наступна новина На війні загинув Герой з Волині Олег Олесь
Останні новини
Схожі новини