У громаді на Волині облаштували святкову фотозону до Великодня. ФОТО

У громаді на Волині облаштували святкову фотозону до Великодня. ФОТО

Творчий проєкт «Єдині. Непереможні» ініціював серед старостинських округів Підгайцівської громади Центр культури, туризму, молоді та спорту Підгайцівської сільради.

Свої роботи на головній площі села Підгайці представили Хорлупівський, Борохівський, Липинський, Лищенський, Романівський та Звірівський старостинські округи, повідомили на сайті громади. 

Найбільшу увагу перехожих привертає велетенське блакитно-жовте яйце, яке виготовили місцеві мешканці села Хорлупи – найвіддаленішого села Підгайцівської громади. 

Староста села Василь Грудік розповідає, що їхню писанку виготовили із пінопласту та цементу. Для цього знадобилася кілька днів, розмальовували готове яйце до 3 години ночі.

На писанці зобразили дівчинку у маках, у небі – легендарний літак «Мрія». Оскільки раніше писанки писали орнаментами, закладаючи у них сакральний зміст та очікування на наступний рік, то й писанка Хорлупівського старостинсього округу запрограмована на перемогу України у війні з окупантами.

Над інсталяцією Лищенського старостинського округу працювали упродовж тижня. Адміністрація Лищенського ліцею, разом зістаростою Оленою Голубович-Мельник обговорили концепцію та втілили її в життя. Учні та педагогирозмалювали величезний кошик з пасочкою та великодні писанки, якіприкрашатимуть  громаду.

Звірівський старостинський округ задекорував свою писанку вишитими рушниками, які зберігаються у місцевому музеї. Аби дощ не пошкодив їх, інсталяцію встановили у холі Підгайцівської сільської ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нічна погоня у Луцьку: патрульні спіймали п'яного горе-водія «БМВ»
Наступна новина Де і коли в Луцьку освячуватимуть паски: розклад богослужінь
Останні новини
Схожі новини