У громаді на Волині розповіли про полеглого Героя, який загинув рік тому

У громаді на Волині розповіли про полеглого Героя, який загинув рік тому

Сьогодні, 4 червня, минає рік з дня загибелі у російсько-українській війні військовослужбовця, жителя села Чмикос Вишнівської громади Володимира Жолондієвського.

У роковини загибелі у громаді вшанували пам’ять воїна та поділилися спогадами про Героя. 

Народився Володимир 11 червня 1999 року у мальовничому поліському селі Неньковичі Зарічненського району Рівненщини. Там з 2005 по 2009 роки навчавсяв початковій школі. Життєві обставини склалися так, що у п’ятий клас пішов уже в Радехівську загальноосвітню школу, яку закінчив у 2014 році.

«Володя Був тихим, спокійним, врівноваженим, завжди усміхненим учнем. Все, що йому доручали, добросовісно виконував. Брав участь у шкільних спортивних змаганнях. Мав у селі багатьох друзів, з ними регулярно на сільському стадіоні грав у футбол, волейбол. Завжди був привітним, життєрадісним.

Після школи вирішив навчатися на механізатора. З 2014 по 2017 роки старанно навчався в Луківському ПТУ. Після закінчення їздив на сезонні роботи на Харківщину, Київщину. Відзначався працелюбністю, ніколи не цурався роботи, якої у селі завжди вистачає. Він був опорою для батьків, сестри, двох молодших братиків – вони завжди з нетерпінням чекали його», – розповіли про Захисника-земляка в громаді.

Коли прийшла пора військової служби, Володимир вирішив одразу підписати контракт, і 28 травня 2021 року став солдатом 14-ї бригади. Коли почалася війна, хлопець з перших днів боронив Вітчизну від загарбників.

Востаннє Володимир вийшов на зв’язок 1 червня, а 4 числа поліг на Харківщині, де свого часу збирав врожаї, загинувши, як Герой при виконанні бойового завдання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин після повернення з АТО почав вирощувати полуницю. ВІДЕО
Наступна новина Художниця з Луцька отримала нагороду «Золотий мольберт». ФОТО
Останні новини
Схожі новини