У громаді на Волині відкрили меморіальні дошки полеглим на війні Захисникам. ФОТО

У громаді на Волині відкрили меморіальні дошки полеглим на війні Захисникам. ФОТО

У День захисників та захисниць України в місті Ківерці встановили флаштоки на могилах загиблих та відкрили меморіальні дошки Героям, які віддали свої життя за незалежність нашої держави: Назаревичу Андрію, Чахрайчуку Павлу, Слобожану Вадиму, Ференці Василю, Мірчуку Віктору, Максимчуку Віктору, Позняковському Олександру, Воронюку Владиславу, Козаку Івану, Басу Володимиру, Лонському Владиславу, Міщуку Сергію.

Про це повідомили на сайті громади. 

Меморіальна дошка загиблому Героєві Сороці Роману ще в процесі виготовлення, проте буде відкрита та освячена найближчим часом. Пам'ятні дошки Героям встановили на Меморіальному комплексі Вічної слави у міському парку.

Віддати шану землякам тут зібралося чимало жителів громади: рідні, близькі, друзі Героїв, депутати, представники влади та духовенства.Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх хто загинув за Україну.

«Важко говорити, проте допоки ми живі - житиме пам'ять про наших Героїв. Ці меморіальні дошки будуть нагадувати нам про те, що воїни поклали життя наближаючи перемогу, аби ми жили у своїй вільній державі. Я молитиму Бога, щоб кількість цих дошок не збільшувалась», –сказав міський голова Олександр Ковальчук звертаючись до присутніх.

Матерям загиблих Героїв висловили співчуття, подякували за синів та подарували квіти.

Начальник Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Сергій Миронюк вручив матері загиблого Героя Слобожана Вадима орден "За мужність" ІІІ ступеня від Президента України, посмертно.

Матерям загиблих Героїв висловили співчуття, подякували за синів та подарували квіти.

Освятив меморіальні дошки настоятель Свято-Покровського собору міста Ківерці, протоієрей Іван Семенюк.

Звертаючись до присутніх, він зазначив, що на превеликий жаль ми вже ніколи не зможемо повернути матерям синів, діткам – їх батьків, дружинам – чоловіків. Але наш святий обов’язок пам’ятати їх. Пам’ятати, що кожен з них віддав найцінніше – своє життя, за мирне небо над нашими домівками.

Вдивляючись в обличчя на меморіальних дошках усвідомлюємо, що Україна втратила одних із найкращих, найсміливіших, найдостойніших синів.

Читайте також: Військових волинської бригади нагородили високими нагородами. ФОТО

Вони загинули, захищаючи свою землю. Але світла пам’ять про Героїв – назавжди залишиться з нами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Військових волинської бригади нагородили високими нагородами. ФОТО
Наступна новина Юні волинські каратисти подарували прикордонникам автомобіль. ФОТО
Останні новини
Схожі новини