У грудні на Волині втопилися 4 людини

У грудні на Волині втопилися 4 людини

На водоймах Волинської області за грудень загинуло чотири людини.

Про це йшлося 26 грудня під час оперативної наради у Волинській ОДА, передає ІА Волинські новини.

Зі слівначальника Управління ДСНС України у Волинській області Володимира Грушовінчука, зима асоціюється у людей з катанням на ковзанах та риболовлі на льоду, але водойма, покрита кригою, є найбільшою небезпекою для любителів риболовлі. Водойми тільки беруть покриватися кригою.

Він повідомив, що спочатку року на водних об’єктах області загинуло 50 людей, зокрема 6 дітей. Незважаючи на закінчення купального сезону, протягом грудня на водоймах загинуло 4 людини. Зокрема, в селі Тур на Ратнівщині на озері Святому втопився лісник, у тому ж селі в глибокій канаві втопилася бабуся.

Управління ДСНС у Волинській області попереджає населення про небезпеку, яку приховують водойми взимку.

«Потрібно дотримуватися елементарних правил безпечного поводження на воді у зимовий період. Для однієї людини безпечним вважається лід, товщиною не менше 7 сантиметрів, для обладнання ковзанки –10-12 сантиметрів, масового катання – 25 сантиметрів .

У жодному разі не можна виходити на тонкий лід та перевіряти його міцність ударом ноги. Втім, якщо людина провалилася під лід, необхідно широко розставити руки та намагатися утримуватися на поверхні. Надаючи допомогу людині, яка провалилася під лід, потрібно наближатися до неї лежачи», – радить Володимир Грушовінчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині засудили податківицю за отримання хабара
Наступна новина У селі під Луцьком освятили ікону Варвари з частинкою мощей. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини