У Харкові Петро Порошенко зустрівся зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою. ВІДЕО

У Харкові Петро Порошенко зустрівся зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою. ВІДЕО

У Харкові Президент України Петро Порошенко зустрівся зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою. Керманичі обох країн відвідали Меморіал жертв тоталітарного режиму, де вшанували пам'ять загиблих. Перемовини лідерів відбулися за закритими дверима.
 

Особлива увага була приділена Українсько-польським історичним відносинам. Сторони домовились про створення міністерської комісії задля розв’язання історичних конфліктів між двома країнами.
Президент Анджей Дуда, своєю чергою, засудив випадки вандалізму та руйнації меморіалів і наголосив на уникненні у подальшому фальсифікації історії та суперечок. За результатами перемовин стало відомо про поглиблення співпраці у створенні спільної польсько-українсько-литовської бригади. Анджей Дуда також підтримав запровадження повноцінної миротворчої місії на сході України.

Глава української держави подякував Польщі за допомогу у взаємодії з країнами НАТО та привітав з обранням її до складу Ради Безпеки ООН. Окрім того, президенти обох країн виступили проти будівництва газопроводу "Північний потік-2", який суперечить інтересам Європи. Також обговорили запровадження спільного митного контролю, що має стати ефективним засобом боротьби із контрабандою.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В мережі Facebook поширюється небезпечний вірус
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 15 грудня
Останні новини
Схожі новини