У Ковелі батьки вимагають відновити очне навчання у школах

У Ковелі батьки вимагають відновити очне навчання у школах

Батьки учнів Ковельської громади 30 вересня прийшли до міської ради на акцію з вимогою відновити очне навчання у школах. З 23 вересня учні 5-11 класів навчаються дистанційно. Рівень вакцинації педагогів у громаді – 53%.

Про це розповіла Суспільному заступниця Ковельського міського голови Наталія Маленицька.

У Ковельській громаді загалом 21 загальноосвітній навчальний заклад, в Ковелі – 13. На акцію під міську раду прийшли орієнтовно 80 батьків.

"Ми сьогодні вимагаємо забезпечити очну (денну) форму здобуття освіти, що передбачає безпосередньо участь наших дітей в освітньому процесі", – каже учасниця акції Ольга Гоц.

Жінка розповіла: її донька навчається у дев'ятому класі і дистанційно гірше засвоює шкільну програму.

До батьків вийшов заступник міського голови Тарас Яковлев. Учасникам акції пояснив, що місцева влада вплинути на ситуацію не може.

"Ми не закривали школи і ми не маємо права їх відкрити. Єдина можливість сьогодні відновити стандартну роботу школи, це – забезпечити вакцинацію вчителів на 80%", – каже заступник міського голови.

Після спілкування з заступниками міського голови, батьки вирішили написати лист до Кабінету міністрів, а також ініціюватимуть скликання позачергової сесії міської ради, розповіла мама Ольга Гоц.

За коментарем Суспільне звернулося до юриста. Як розповів Олег Огородник, місцева влада немає повноважень скасування постанови Кабміну. "Відповідно до цієї постанови: заклади зачиняються, якщо там не буде вакциновано 80% педагогів. Скасувати її може лише сам Кабмін, або, якщо хтось незадоволений постановою, її можна оскаржити у суді", – каже юрист.

Як розповіла заступниця міського голови Наталія Маленицька, з 1 жовтня у Ковелі відновлять повноцінну роботу дві школи. Решта запрацюють лише тоді, коли рівень вакцинації педагогів досягне 80%.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Netflix запустив українську версію. Чому про це говорять? Що вже можна подивитися?
Наступна новина Луцький замок змінює графік роботи
Останні новини
Схожі новини