У Ковелі базарники просять заборонити приїжджі ярмарки

У Ковелі базарники просять заборонити приїжджі ярмарки
Фото ілюстративне

Ковельські підприємці, які торгують на Брестському та Привокзальному ринках, хочуть, щоб місцева влада заборонила проведення ярмарків промислової продукції.

Про це повідомила заступник начальника відділу економічного розвитку та торгівлі міськвиконкому Лілія Барна, інформує КовельPost.

За її словами, на ім'я міського голови підприємці надіслали лист (14 підписів), у якому йдеться про те, що обсяги виторгу на ринках міста знизились, і підприємці пов'язують це з регулярним приїздом у Ковель ярмарків з інших міст – Одеси, Харкова. Тому просять владу обмежити таку торгівлю, даючи можливість «нормально» працювати саме ковельським підприємцям, які зазнають збитків і потерпають від приїзду іногородніх бізнесменів.

«Крім того, ковельські підприємці сумніваються у якості товарів, які привозять організатори ярмарків сюди на продаж, та у порядності приїжджих як суб'єктів господарювання. Вони переконані, що ті можуть вести нечесну торгівлю і не сплачувати усі необхідні податки», – зауважила Лілія Барна.

За її словами, зміст отриманого листа дещо шокував, вразивши з перших рядків: «Щодо перешкод у здійсненні діяльності підприємцями м. Ковеля, що торгують на ринках».

Читати також: Базар у центрі Луцька. Хто і навіщо поставив? Коли знесуть?

«Хто і кому створює перешкоди для ведення бізнесу – не зрозуміло. В Україні діє ряд законодавчих документів, які передбачають здійснення підприємницької діяльності по всій території України. Ковельчани, як і всі інші підприємці, також мають повне право торгувати в інших містах. І ніхто цього заборонити не може. Крім того, є такі поняття, як конкуренція (для бізнесу) та право вибору (для покупця). Чому ковельчани мають бути обмежені у праві купувати товари в інших підприємців, окрім ковельських?» – каже заступниця начальника відділу економічного розвитку та торгівлі.

Підприємцям, котрі звернулись до влади із проханням про обмеження виїзної торгівлі іногородніми, дали таку відповідь:

«Згідно з чинним законодавством, фізичні особи-підприємці, що провадять торговельну діяльність шляхом організації ярмарково-виставкових заходів, реалізують права громадянина України на підприємницьку діяльність. На підтвердження підстав для такої діяльності підприємцем оформлюються відповідні документи, в тому числі свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця, з місцем здійснення торговельної діяльності по всій Україні.

Зокрема, щороку організовуються та проводяться такі ярмарково-виставкові заходи містами України, в яких беруть участь виробники та офіційні представники виробничих компаній України.

Товари, які представляються на ярмарках, – конкурентоспроможні, бо мають вигідний баланс ціни та якості. Виходячи з вищезазначеного, підстав для заборони проведення таких торгових заходів у місті в органів місцевого самоврядування немає».
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ДБР просить позбавити недоторканості Порошенка. Йому збираються оголосити підозру
Наступна новина «Рецепти запитували у мам і бабусь». Історія успіху м’ясного бренду «ІДНА»
Останні новини
Схожі новини