У Ковелі дітям без щеплень проти кору заборонять ходити до школи

У Ковелі дітям без щеплень проти кору заборонять ходити до школи
Фото ілюстративне

У Ковелі з 11 лютого учні без щеплень від кору не зможуть відвідувати школу.

Таке рішення прийняли 4 лютого під час наради в обласній державній адміністрації за участі заступника голови ОДА Світлани Мишковець, де особлива увага була приділена саме Ковелю, – повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Загалом школи у Ковелі відвідують 1168 нещеплених учнів, що унеможливлює припинення поширення захворювань та стабілізацію епідемічної ситуації. 

Завідувач Ковельського міськрайонного відділу «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Людмила Маляр повідомила,  що ситуація із захворюванням на кір в Україні має тенденцію до збільшення.  З початку нинішнього року знову реєструються хворі серед нещеплених дітей. У Ковелі торік зафіксовано 32 спалахи із 99 в області. 

Зазначають, що відповідно до Закону України «Про захист населення  від інфекційних хвороб», а саме ст.15 «Запобігання інфекційним захворюванням у дитячих закладах» дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

За підсумками  наради прийняли рішення встановити реальну кількість нещеплених учнів або вакцинованих з порушеннями календаря щеплень, в тому числі – за медичними протипоказаннями в освітніх закладах Ковеля, забезпечити виконання санітарного законодавства щодо обмеження відвідування закладів освіти дітьми, які невакциновані, з понеділка, 11 лютого.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутат Луцькради пішов воювати на Схід добровольцем
Наступна новина У Луцьку в маршрутки під час руху відлетіли два колеса. ФОТО. ОНОВЛЕНО
Останні новини
Схожі новини