У Ковелі хочуть провести реконструкцію будівлі міськради та Привокзальної площі. Показали проєкт

У Ковелі хочуть провести реконструкцію будівлі міськради та Привокзальної площі. Показали проєкт

У Ковелі відбудеться масштабна реконструкція центральної частини міста та Привокзальної площі. 

Про це повідомляє Ковельська міська рада. 

Літом 2021 року провели конкурс на кращу концепцію реконструкції Привокзальної площі і визначили проєкт-переможець. Його автори — колектив з Луцька у складі архітекторів: Дмитра Кирилюка, Вікторії Кирилюк та Оксани Костюк.

Вони запропонували цікаве архітектурно-художнє оформлення благоустрою та озеленення. У концепції сформоване чітке функціональне зонування території площі, визначене її просторове та композиційне рішення, організовано транспортні та пішохідні зв'язки.

Нещодавно був підписаний договір з проєктною організацією щодо розробки проєктно-кошторисної документації.



Міський голова Ігор Чайка каже, що центральна частина потребує змін. Про це йому неодноразово говорили ковельчани, чимало депутатів підтримують таку ініціативу та й час вимагає цього.

«У наступному році ми розпочинаємо ремонт Привокзальної площі. Там дуже багато роботи. У першу чергу з мережами. Це проєкт буде реалізовуватись упродовж кількох років. Паралельно будемо вирішувати проблему стихійної торгівлі, тому що Привокзальна площа має непривабливий вигляд і через це», - ділиться планами мер міста.

Та додає: «Розумію тих людей, які там торгують. Втім ми рухаємось до європейських стандартів і торгівля має вестись цивілізовано Ми запропонуємо рішення, яке задовольнить продавців і споживачів».

Зміни відбудуться у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Йдеться про облаштування нових доріжок, освітлення, встановлення нових лавок, елементів декору. Проєкт у роботі.

Хочуть у Ковелі оновити і адмінбудівлю міської ради. Приміщенню уже півстоліття, воно має не досить привабливий вигляд. Концепцію змін розроблено. Планують благоустрій прилеглої території.

Як орієнтовно виглядатиме у майбутньому будівля міської ради, можна бачити на фото.

  

Читайте також: У Луцьку завершують реконструкцію площі перед Палацом урочистих подій


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Маски знижують потенційну кількість захворювань на коронавірус на 53%. Дослідження
Наступна новина У Луцьку пошкодили кабельну лінію, 8 вулиць – без світла
Останні новини
Схожі новини