У Ковелі на честь загиблого Героя АТО хочуть назвати ліцей

У Ковелі на честь загиблого Героя АТО хочуть назвати ліцей
Олександр Абрамчук

Громадська організація «Ковельське об’єднання ветеранів та волонтерів АТО/ООС» звернулася до міського голови Ігоря Чайки з проханням присвоїти ліцею №11 ім’я колишнього учня цього навчального закладу, солдата Олександра Абрамчука.

У книзі Пам’яті полеглих за Україну розповідається, що він народився 12 лютого 1988 року в Ковелі. У квітні 2014 року його мобілізували. Був старшим механіком-водієм, гранатометником у 51-й окремій механізованій бригаді, пише Ковель медіа.

Олександр Абрамчук загинув 14 липня 2014 року під час переміщення військової колони біля села Черемшине (під Краснодоном) Луганської області, терористи пострілом ПТРК уразили САУ 2С1. Героя поховали у рідному місті.

указом Президента України від 4 червня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Олександра Абрамчука нагородили (посмертно) орденом «За мужність» III ступеня.

Без Олександра залишились мати та сестра.

У лютому 2016 року на фасаді ліцею №11 було урочисто встановлено меморіальну дошку загиблому Олександру Абрамчуку. Тоді на початку заходу директор навчального закладу Галина Сидорук пригадала, яким був хлопець у школі, чим запам’ятався: 

«Він був досить спокійним, старанним і дисциплінованим учнем. Мав хороших друзів. Планував своє майбутнє. Але доля розпорядилася трішки по-іншому. Закінчивши 10 класів нашої школи, він вступив до Луківського ПТУ, здобув професію слюсаря по ремонту автомобілів. Деякий час працював за спеціальністю. А 9 квітня 2014 року був призваний до лав ЗСУ. Він був одним із перших воїнів, які стали на захист нашої Вітчизни. Їм прийшлося дуже важко і гаряче. Вони зупинили ворога, але ціною свого життя».

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні виявили понад 10 тисяч нових хворих на коронавірус
Наступна новина Президент підписав закон про електронні трудові книжки
Останні новини
Схожі новини