У Ковелі планують оновити вуличне освітлення

У Ковелі планують оновити вуличне освітлення
Фото ілюстративне

У Ковелі та окремих навколишніх територіях до кінця наступного року планують встановити нове екологічне та енергоефективне освітлення.

Про це повідомив Ковельський міський голова Ігор Чайка у фейсбуці.

«Від учора Ковельська громада офіційно серед тих трьох на Волині, де у співпраці з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією NEFKO (НЕФКО), реалізує крутий проєкт! Як хтось не знає, то корпорація надає фінансову підтримку різним екологічно важливим рішенням», – написав мер.

4 серпня, команда консультантів з компанії «Garde» - офіційного консультанта НЕФКО - на чолі із керівником Володимиром Дебоєм завітала до Ковеля. Щоб реалізувати задумане, пропрацювали так звану дорожню карту. Також обговорили питання подальшої розробки бізнес-плану проєкту, організації процедури закупівель, оформлення технічної документації та експертизи, укладання кредитного договору.

Бізнес-план має бути розроблений до вересня цього року, аби його віддати на затвердження Раді директорів НЕФКО. Після цього нададуть пропозицію щодо кредитування, яку розгляне сесія.

Корпорація НЕФКО дає на реалізацію проєкту 500 тисяч євро, співфінансування з місцевого бюджету – не менше 10 %. За ці кошти всі світильники в місті будуть замінені на LED, які відповідатимуть усім європейським стандартам. Спеціаліст з освітлення, який входив до експертної групи, моніторить стан освітлення міста. Тож після детального аналізу надасть свої пропозиції.

Разом із заміною і встановленням нових LED-світильників, проєкт передбачає заміну старих опор і електричного кабелю, а також розробку системи диспетчеризації зі створенням центрального пункту управління, перевагою якого є можливість регулювання і контролю освітлення на відстані.

Реалізовувати проєкт почнуть одразу після підписання кредитної угоди і проведення тендеру.

Читати також: У Ковелі витратять 6,5 мільйона на тепломодернізацію шкіл


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку збирають підписи через чорний дим з цукрового заводу
Наступна новина Призначили радника голови Волинської ОДА з питань ветеранів та учасників АТО (ООС)
Останні новини
Схожі новини