У Луцьку збирають підписи через чорний дим з цукрового заводу

У Луцьку збирають підписи через чорний дим з цукрового заводу

Чорний дим з труби, розташованої на території Гнідавського цукрового заводу, видно здалеку. Щоранку мешканці прилеглих мікрорайонів стирають з припаркованих автівок кіптяву і бояться уявити, чим дихають вони самі та їхні діти. Натомість звернення до місцевих контролюючих органів не дають ефекту – завод і далі використовує мазут у якості пального.

Тож на території міста почали збір підписів мешканців з проханням вплинути на ситуацію, – повідомляє ІА «Волинські новини».

Фото і відео чорного диму, який йде з труби заводу, лучани постійно публікують в соцмережах. На кадрах видно, що зовсім поруч біля зеленої зони, де гуляють мешканці з дітьми, з труби йде чорний дим.

Під час розширеної оперативної наради у міськраді, Луцький міський голова дав протокольне доручення департаменту економічної політики спільно з управлінням екології підготувати і винести на розгляд сесії міськради звернення до Міністерства захисту довкілля і природних ресурсів.

«Погіршилася екологічна ситуація в мікрорайоні Вересневе, далі продовжує йти чорний дим з цукрового заводу. Підготуйте звернення на Мінекології, бо далі терпіти немає можливості. В людей вранці на автомобілях кіптява, але в нас перевіряючі органи не бачать порушень, ніби так і має бути», – наголосив Ігор Поліщук.

Нагадаємо, завод розташований на території Боратинської громади і туди сплачує податки, однак від його діяльності страждають лучани.

Як повідомив директор департаменту економічної політики Борис Смаль, в Луцьку розпочався збір підписів серед мешканців прилеглих мікрорайонів, з проханням вплинути на ситуацію. Також вже підготували звернення до Міністерства захисту довкілля з проханням взяти на контроль і вжити заходів щодо усунення порушень заводом. Адже поруч розташовані житлові будинки, соціальні об’єкти, садочок, спортивна школа. Звернення мають розглянути депутати під час найближчого засідання сесії.

До слова, екологи та фахівці Держпродспоживслужби проводили перевірки, проте порушень не знайшли. Але причина, кажуть у міськраді, полягала в тому, що на момент перевірки завод працював не на повну потужність і використовував не мазут, а природний газ. Щойно перевірки завершилися – підприємство знову перейшло на мазут.

Читати також: Голову Держекоінспекції не пустили з перевіркою на «Рівнеазот»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи слід турбуватися, якщо болить горло: поради фахівців
Наступна новина У Ковелі планують оновити вуличне освітлення
Останні новини
Схожі новини