У Ковелі просять НБУ виготовити для міста унікальну монету

У Ковелі просять НБУ виготовити для міста унікальну монету

Керівник фракції УКРОП Ковельської міськради Ігор Пініс ініціював звернення до керівництва Національного банку України з проханням викарбувати та ввести в обіг ювілейну та пам'ятну монету України до 500-річчя отримання Магдебурзького права містом Ковелем.

Про це інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Це дозволить вчергове підкреслити те, що Україна є Європейською державою з величною історією та чіткими Європейськими демократичними цінностями», – переконаний депутат.

За словами депутата, відзначення цієї дати припадає на 24 грудня 2018 року. В цей день 500 років тому польський король Сигізмунд І своєю грамотою надав Ковелю право самоуправління (магдебургії). Магдебурзьке право мало важливе значення для українських міст і розвитку місцевого самоврядування, адже внесло важливі риси західноєвропейського устрою. Ним було запроваджено виборні міські представницькі органи влади.

У Ковелі вже розпочалась підготовка до ювілею. Впродовж 2018 року будуть проходити різноманітні заходи, приурочені цій події.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На День святого Валентина волинські ДРАЦСи працюватимуть до 12 ночі
Наступна новина На одній з центральних вулиць Луцька проведуть реконструкцію мережі освітлення
Останні новини
Схожі новини