У Ковелі провели унікальну операцію: камені з нирок видалили без жодного розрізу. ВІДЕО

У Ковелі провели унікальну операцію: камені з нирок видалили без жодного розрізу. ВІДЕО

На Волині в урологічному відділенні Ковельської районної центральної лікарні провели унікальну операцію. 

Камені з нирок видалили без жодного розрізу, повідомляє «ПроКовель».

Цей метод – один з технічно найскладніших в урології і найбезпечніший.  Медики дістають камені в нирках через малий прокол у поперековій ділянці.

На оперативній нараді у міськвиконкомі мер Ковеля Олег Кіндер розповів, що наразі на черзі на цю безкоштовну операцію перебуває декілька ковельчан.  

«Ці операції є дуже дороговартісні. Це три-чотири операції, які в нас заплановані в місті Ковелі на безоплатній основі. І що саме головне, такі операції в Україні майже не робляться. Я думаю, що буде започаткована ця практика і, дай Бог, щоб вона прижилася. Я дякую всім, хто був причетний», - сказав міський голова.

 

PCNL (перкутанна нефролітотрипсія) - одна з технічно найскладніших операцій в урології. Відтепер в Ковелі стало можливим позбавитися каменів нирок великих розмірів через малий прокол в поперековій ділянці. Ця подія ознаменувала відкриття ❗️❗️❗️ЦЕНТРУ ЕНДОУРОЛОГІЇ❗️❗️❗️ на базі урологічного відділення в місті Ковель

Posted by Roman Valetsky on Saturday, 1 December 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковель привезли мощі князя Володимира: де і коли можна прикластися до святині
Наступна новина Якою буде головна ялинка Луцька цього року
Останні новини
Схожі новини