У Ковелі родини загиблих на війні вишиватимуть спільний рушник

У Ковелі родини загиблих на війні вишиватимуть спільний рушник

Рушник-пам’яті з іменами Героїв, які віддали життя за Україну, розпочинають вишивати у Ковельській громаді. Люду показали його 23 серпня.

Ідея належить учасникам проєкту «Крила», пишуть на сайті Ковельської міської ради. У місті його започаткували два роки тому, щоб підтримати матерів, які втратили своїх синів на війні.

У задумі – тканина буде передаватись родинам, щоб кожен мав можливість вишити ім’я свого сина, чоловіка, батька, брата.

Хрестик за хрестиком близькі наших воїнів будуть заповнювати полотно дорогими для них іменами. Він буде створений у червоно-чорних кольорах, – пояснили в міськраді.

Координує проєкт директорка центру соціальних служб Інна Третяк. Дизайн виробу розробила директорка дитячої художньої школи Олена Цьомик. Парафіяни Храму Блаженного Миколая Чарнецього УГКЦ придбали тканину, а Інна Рибакова разом з «Берегинями Волині» підготували її до роботи. Рушник має довжину 70 м, ширину – понад метр.

Орнамент, який розпочинає рушник, та слова волинської поетеси Ніни Горик вишила ковельська майстриня Ніна Габрилевич, яка допомагатиме у подальшому і родинам у роботі над реліквією.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У неділю в Луцьку буде похорон
Наступна новина На цвинтарі ділили коровай: на Волині поховали 19-річного Героя
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні