У Ковелі відкрили оновлений підрозділ поліції з системою відеомоніторингу. ФОТО

У Ковелі відкрили оновлений підрозділ поліції з системою відеомоніторингу. ФОТО

У Ковельському районному управлінні поліції відкрили оновлене приміщення з системою відеомоніторингу Custody records. Це вже четвертий такий підрозділ поліції на Волині.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко наголосив, що на ремонтні роботи було залучено майже три мільйони гривень, частину з яких надала Ковельська громада. «Роботи були заплановані ще в минулому році, гроші були закладені, тож вирішили таки добудувати це приміщення, незважаючи на воєнний стан. Адже ми й воюємо за те, щоб утверджуватись як європейська держава, де всі заслуговують на гідні умови», – зауважив він. 

Цю думку доповнив і начальник Управління дотримання прав людини Руслан Горяченко, який наголосив, що ми не маємо відступати від демократичних цінностей, зокрема дотримання прав людини. А потому наочно показав, як працює система відеомоніторингу та що вона означає як для поліцейських, так і для затриманих чи звичайних відвідувачів підрозділу.  

Нині приміщення управління поділене на дві частини: службову і для роботи з громадянами, все заведено під відеоспостереження, яке тут відбувається 24/7. Є облаштований фронт-офіс, де завжди присутній поліцейський, що надасть кваліфіковану допомогу або покличе того, хто точно допоможе людині. 

Присутнім продемонстрували весь етап затримання й допиту особи, яка, за легендою, вчинила правопорушення. Так, потрапляючи в підрозділ, особа має пройти інтерв’ювання з інспектором з дотримання прав людини, потому поспілкуватися зі слідчим та захисником (якщо виявить таке бажання). 

Облаштовано тут і вбиральню, в тому числі для маломобільних груп, написи продубльовані шрифтом для незрячих, є пандуси, тобто виконані і всі умови безбар’єрності.

Також гості побачили, як працює чергова частина, куди виведене відео з усіх кімнат першого поверху, а також транслюється зображення з усіх камер спостереження міста Ковеля та території обслуговування Ковельського РУП. Загалом, в оновленому приміщенні є все для фіксації дій, що відбуваються з затриманими особами. Відповідно, фіксується і кожен крок поліцейських. Тобто таким чином унеможливлюється як порушення прав громадян, так і безпідставні звинувачення правоохоронців. З досвіду функціонування «Custody Records» в інших підрозділах, запис з камер спостереження неодноразово допомагав встановити істину та побачити реальний стан справ. 

Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко висловив вдячність усім причетним за таку важливу роботу і такий простір, який запрацював у Ковелі. «Ми робимо і далі робитимемо все, щоб наш регіон був безпечним», – сказав він.

Григорій Недопад також запевнив, що депутатський корпус підтримуватиме схожі ініціативи поліції. «Десять років тому ми й явити не могли, що таке можливо в поліції. Нині це наша реальність, і вона дійсно заслуговує поваги», - сказав посадовець.

Вражена побаченим і Ольга Черен, яка, до речі, відзначила ефективну співпрацю і взаємодію з Ковельським РУП. «З початку вторгнення особовий склад поліції завжди поряд, допомагають в усьому, разом дбаємо про безпеку», - зазначила Ольга Черен та вручила подяку очільнику Ковельського РУП Андрієві Литвину.

«Кошти дійсно витрачені для загальної користі, сьогодні маємо змогу в цьому пересвідчитись. Це вкотре підтверджує наші європейські цінності», - сказав Ігор Чайка.

Окрім того, Юрій Крошко з очільниками влади області вручили ключі від трьох нових службових автомобілів поліцейським, завдяки яким ще якісніше виконуватимуться службові обов'язки.

Читайте також: У Луцьку затримали чоловіків, які допомагали призовникам виїхати за кордон


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Для Ковеля закуплять генератори
Наступна новина У Любомлі обвалилася будівля: загинула дитина
Останні новини
Схожі новини