У Ковелі з понеділка посилюють карантин. Школярі переходять на дистанційне навчання

У Ковелі з понеділка посилюють карантин. Школярі переходять на дистанційне навчання

У Ковельській громаді з понеділка, 5 квітня, посилюють карантин, зокрема на дистанційне навчання перейдуть 5-11 класи.

Про це стало відомо 1 квітня під час засідання комісії ТЕБ та НС, повідомили на сайті міськради.

Завідувачка Ковельського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Людмила Маляр та медична директорка Ковельського МТМО з педіатрії Ольга Козачук розповіли, що останнім часом стрімко збільшується кількість виявлених випадків захворювання на COVID-19. Зокрема у березні таких було майже 900. Порівнюючи із жовтнем минулого року, у 2-2, 5 раза фіксується більше хворих впродовж тижня.

Лише за останні два дні у 450 ковельчан є підозра на недугу. У Ковельській лікарні наразі перебуває 60 пацієнтів з коронавірусом, 32 з них потребують кисню.

Аби стабілізувати ситуацію і зменшити кількість захворювань, комісія вирішила з 5 по 18 квітня запровадити дистанційне навчання для 5-11 класів.

Дошкільні заклади працюватимуть, також до школи ходитимуть учні 1-4 класів.

На території Ковельської громади на цей період встановлюються додаткові обмежувальні протиепідемічної заходи, відповідно до яких забороняється:

- перебувати у громадських спорудах, громадському транспорті без засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок;

- перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;

- самовільно залишати місця самоізоляції;

- проводити масових заходів за участю більше як 20 осіб;

- здійснювати регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом, зокрема на міських автобусних маршрутах, у кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту та здійснює контроль за дотриманням маскового режиму пасажирами;

- робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів ресторанного господарства (ресторанів, кафе, барів, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на виніс;

- діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

- не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

- не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

- покупці без одягнутих засобів індивідуального захисту;

не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни);

- діяльність закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів);

- діяльність спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 20 кв. метрів загальної площі приміщення, басейнів - більше ніж чотири особи на одній доріжці для індивідуальних занять або шість осіб для спортивно-тренувальних груп.

Представників поліції зобов’язали контролювати заклади торгівлі, громадського харчування, ринки на дотримання карантинних вимог. У разі, якщо порушень буде велика кількість, то можуть прийняте рішення про обмеження їх роботи.

Читати також: Коронавірус на Волині: найважливіше за минулу добу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині: найважливіше за минулу добу
Наступна новина У двох областях виявили «південноафриканський» штам коронавірусу, – Степанов
Останні новини
Схожі новини