У Ковелі закривають виправну колонію. Куди перевезуть вихованців?

У Ковелі закривають виправну колонію. Куди перевезуть вихованців?

Із Ковельської виховної колонії вивезли 23 засуджених – триває процес закриття закладу, який хочуть продати. Таке рішення ухвалили в Мінюсті.

Про це «Суспільному» розповів директор колонії Ігор Абрамчук.

Ковельська колонія працює з 1966 року цілодобово, тут є 124 працівники, вихованцям дають середню освіту та технічну за вісьмома спеціальностями. Нині тут 12 вихованців, на початку карантину було 35, розповів директор виправного закладу Ігор Абрамчук.

Згідно з наказом Мінюсту, 13 вересня – останній термін коли маємо вивезти засуджених, - каже директор колонії.

"Вихованців Ковельської колонії до того часу мають перевести у Кременчуцьку. А це втрата соціальних зв'язків, бо переважна більшість із західних регіонів. А в час економічної кризи батьки не завжди можуть за 200 км приїжджати, то що можна говорити про відстань 600-800 км", - каже Ігор Абрамчук.

Не закривати Ковельську колонію – таке звернення надсилали в Кабмін і Мінюст депутати міськради, - розповіла економістка міськради Лідія Ляшук. Бо це, каже, збитки для казни. Загалом втрати до бюджету через закриття колонії у рік сягнуть понад 800 тисяч гривень.

Нині в області на обліку в поліції перебуває 111 неповнолітніх, злочинність у порівнянні з минулим роком зросла, - розповіла начальниця сектору ювенальної превенції Нацполіції області Інна Остапович. "За 7 місяців цього року злочинність збільшилася на 15%, цього року скоїли 108 злочинів, того 98, 94 - позаминулого", - наводить статистику Інна Остапович.

Консервація самого приміщення колонії може тривати до року, бо це майновий комплекс. Багато часу забере звільнення людей, приведення штату до нового для охорони й обслуговування будівель, які лишаються, - каже директор Ковельської виправної колонії Ігор Абрамчук.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку святкуватимуть День молоді. Програма
Наступна новина Яблука, морква, хліб: які продукти подорожчали найбільше з початку року?
Останні новини
Схожі новини