У Ковельській виховній колонії порушують права ув'язнених, - прокуратура

У Ковельській виховній колонії порушують права ув'язнених, - прокуратура
Ковельська виховна колонія (фото: Вісті Ковельщини)

На Волині у Ковельській виховній колонії прокуратура Волинської області виявила ряд порушень прав ув’язнених.

Зокрема, стан виробничих приміщень виховної колонії не відповідає вимогам чинного законодавства, адже вони потребують ремонту, повідомила прес-служба прокуратури Волинської області.

Адміністрація колонії не забезпечила вихованців, які працюють у майстернях, засобами індивідуального захисту від травмувань. При цьому засуджені не володіють будь-якими знаннями у сфері охорони праці, а майстри належним чином не слідкують за дотриманням техніки безпеки на виробництві.

Температурний режим у виробничому приміщенні не дотримується. В одній з майстерень обладнано саморобну «буржуйку», за допомогою якої обігрівають кімнату та підсушують заготовки виробів з бетону, чим порушуються вимоги законодавства, якими застосування пічного опалення у приміщеннях такої категорії забороняється.

Окрім того, приміщення колонії, крім адмінбудівлі, не обладнані системою протипожежного захисту. 
У приміщенні школи, в якій навчаються засуджені, не дотримується температурний режим та рівень вологості повітря.

Ще одне порушення: вихованець, засуджений за вчинення злочинів, які скоїв під час відбування покарання у виді позбавлення волі за попереднім вироком, утримувався разом з іншими вихованцями, яких до позбавлення волі засуджено вперше. 

У ході проведення перевірки встановлено також і інші порушення вимог законодавства, в тому числі й Закону України «Про освіту», якими прямо заборонено відволікання вихованців за рахунок навчального часу на роботу і здійснення заходів, не пов’язаних з процесом навчання.

У зв’язку із виявленими порушеннями, прокуратурою начальнику ДУ «Ковельська виховна колонія» внесено вказівку про усунення порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства та притягнення винних у порушеннях службових осіб до дисциплінарної відповідальності.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за рік житній хліб виріс в ціні на 15%
Наступна новина Луцький вандал вибачився за потрощений ліхтар в парку. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини