У краєзнавчому музеї розкажуть про лучанку, яка вийшла заміж за сіамського принца

У краєзнавчому музеї розкажуть про лучанку, яка вийшла заміж за сіамського принца
Джерело фото: На скрижалях

У Луцьку 9 листопада відбудеться відкриття виставки «Катерина Таїландська» про Катерину Десницьку, яка на початку 20 століття вийшла заміж за сіамського принца.

Відкриття відбудеться 0 16:00 у приміщенні Волинського краєзнавчого музею, інформують в Управлінні туризму та промоції Луцької міськради.

Участь у відкритті виставки візьмуть Почесний Консул Королівства Таїланд в Україні Михайло Радуцький, директор фестивалю «Anna de Kyiv Fest» та засновник видавництва «Пінзель» Федір Баландін.

Довідково:

Народилась Катерина Десницька 26 квітня (9 травня) 1886 року в родині голови Луцького окружного суду Івана Степановича Десницького. Згодом родина переїхала до Києва, де Катерина шість років навчалася у найкращій в місті Фундуклеївській жіночій гімназіїї.

На балу дівчина познайомилась із гвардійським гусаром. Юнак виявився сином Сіамського короля Рами П’ятого – принцом Чакрабонґсе. У дівчини та хлопця зав’язались стосунки, вони вирішили одружитись. Проте, король Сіаму Рама V, керуючись традиціями і законами Королівства, викреслив сина із переліку спадкоємців і невістку-європейку не визнав.

По смерті Рами V, королівський престол посів його старший син Вачпровуд. Він офіційно визнав шлюб свого брата, а дружина принца одержала титул принцеси Сіаму вищого рангу.

Досі жива внучка Катерини Наріса Чакрабонґсе. Вона написала книгу «Катя і принц Сіаму». Український переклад цього видання буде презентовано на виставці.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому «політесі» вчили правильно пити вино. ФОТО
Наступна новина Якою буде погода в Луцьку 8 листопада
Останні новини
Схожі новини