У криницях на території двох громад Волині виявили нітрати

У криницях на території двох громад Волині виявили нітрати

У селах двох громад у Ковельському районі на Волині виявили нітрати у воді з колодязів.

Про це інформує обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Фахівці центру і його структурних підрозділів продовжують дослідження джерел нецентралізованого водопостачання в області на вміст нітратів. Моніторинг води з колодязів, каптажів, неглибоких свердловин здійснюється для профілактики метгемоглобінемії у волинян.

У селах Головненської та Вишнівської громад фахівці Любомльського відділення відібрали 28 проб води з колодязів у садибах, де проживають діти до 3 років. У санітарно-гігієнічній лабораторії Ковельського відділу встановили, що 8 проб не відповідають нормативним показникам.

Фахівці рекомендують не використовувати для приготування дитячого харчування чи страв, не вживати питну воду із колодязів і каптажів, в яких вміст нітратів перевищує нормативні показники (50 мг/л), а також стежити за якістю води, призначеної для харчування та пиття дітей до 3 років, особливо немовлят. Якщо в ній виникають сумніви, використовувати фасовану воду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уміє вправлятися не лише з СПГ: історія волинського тероборонівця на псевдо «Тарас»
Наступна новина У Луцьку планують перейменувати ще 7 вулиць
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні