У ЛНТУ відбувся студентський форум. ФОТО

У  ЛНТУ відбувся студентський форум.  ФОТО

29 березня у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся студентський форум, організаторами якого виступили ГО «Студентська Рада Волині», Молодіжний центр Волині та Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

Це освітній захід, де кожен охочий до змін студент може здобути нові знання та лідерські навички. Так, близько 100 молодих людей з Волині обмінювалися досвідом, обговорили перспективи і напрямки своєї роботи в органах студентського самоврядування та розробили стратегії діяльності. Серед присутніх були студенти-активісти Луцького національного технічного університету.

Підтримати та заохотити молодь прибув і ректор Луцького НТУ Петро Савчук: «Я, як ректор, і як голова постійної комісії Волиньради з питань освіти і науки підтримую ініціативи молодих людей, а особливо таких прогресивних, які зібралися тут. Мені вдвічі приємніше, що голову студради Волині очолив студент нашого вишу Віталій Сніжко. Однак це не означає, що інші навчальні заклади будуть обмежені у чомусь, ми працюватимемо як цілісна команда. У нас є багато можливостей, діє безліч програм для підтримки молоді. Ми на комісії обласної ради тримаємо це на контролі. Ви повинні бути активні, давати свої пропозиції, аби безпосередньо мати фінансування, а не лише декламувати наміри по проектах. Ви майбутній локомотив змін на Волині. Ось наприклад ми вчора у Луцькому НТУ провели проект із впровадження нових прогресивних дисциплін в навчальний процес, адже 40% предметів можуть обирати студенти. Вони пройдуть тестування, яке ми опісля проаналізуємо. Це саме та ініціатива ВНЗ, яку підтримує молодь. Цим ми показуємо приклад іншим навчальним закладам. На сьогоднішньому форумі також присутній представник НАЗЯВО Микита Андреєв. Дуже приємно, що ви зібрали поважних гостей. Тож, бажаю вам успіху, нехай ваші ініціативи реалізуються!».

Опісля учасники форуму обговорили багато актуальних тем: законодавство про органи студентського самоврядування: загальні положення і основні моменти роботи; фінансування ОСС: де знайти гроші і як ефективно їх використовувати; проблеми в гуртожитках: санітарні умови, комендантський час, корупція; акції протесту: навіщо їх організовувати і що таке права студентів; опрацювання актуальних проблем ОСС і способи вирішення.

Насамкінець голова студентської ради Луцького НТУ Ірина Гаранчевська розповіла про важливість проведення таких заходів: «Це нові можливості для молоді, але не лише з вишів, а й з закладів різних рівнів акредитації. Зібралися студенти з усієї Волині. Багато з них не знають як використовувати сили самоврядування, захищати свої права. Адже ми насамперед відстоюємо інтереси студентів. Багато рад не можуть добитися фінансування, хоча за законом у них є 0,5% коштів від основної діяльності закладу. Ну і звісно такі заходи об’єднують молодь і допомагають налагодити співпрацю, бо ми єдина рушійна сила!».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені розповіли про появу води на Землі
Наступна новина Google Maps вивчили українську мову
Останні новини
Схожі новини