У Луцька з'явився власний шрифт

У Луцька з'явився власний шрифт

У Луцька з'явився свій власний унікальний шрифт, який був створений для ще більшої впізнаваності вже відомої айдентики міста, популірізацїї серед туристів і реклами за межами регіону.

Про це повідомляє ІА «Волинські новини».

Відзначимо, що проект розробки брендового шрифту Луцька, поданий графічним і шрифтовим дизайнером, співзасновником «Innerspace» Кирилом Ткачовим, отримав фінансову підтримку як один із дев’яти переможців конкурсу соціальних проектів туристичного спрямування від управління туризму та промоції Луцької міської ради, Active Citizens Ukraine NGO Youth Platform і ГО «Молодіжна платформа».

Так, переможців конкурсу визначили ще у квітні, і в рамках програми вони повинні були презентувати вже реалізовані проекти до кінця 2017 року.

Під час розробки шрифту «Lutsk city» дизайнер брав за основу історичні шрифти минулого століття. Луцький шрифт вирізняється, зокрема, використанням у літерах ромбиків та наявністю лише заголовкових літер, тож він ідеально підходить для оздоблення, наприклад, широкоформатної друкованої продукції, обкладинок, листівок, вивісок, вказівних табличок, розташованих у місті тощо.

Як наголосив під час презентації сам автор, зі шрифтом потрібно «гратися» дуже обережно: він швидше підходить для ілюстрування влучної назви чи якогось слогану, а не для набору цілого тексту, адже головне в ньому – не читабельність, а «впізнаваний яскравий характер».

Лучани, своєю чергою, розділилися в поглядах: комусь шрифт міста прийшовся до вподоби, іншим – ні.

Усі охочі вже мають можливість безкоштовно завантажити шрифт.

Додамо, що Кирило Ткачов раніше долучався до розробки фірмового шрифту Дніпра та брав участь у роботі над туристичним брендом України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Василь Столяр звітує перед волинянами
Наступна новина На лучан чекає етно-фестиваль «Різдво у Луцьку»
Останні новини
Схожі новини