У луцьких школах уроки проводять поліцейські. ВІДЕО

У луцьких школах уроки проводять поліцейські. ВІДЕО
У Луцьку стартував проект під назвою «Шкільний офіцер поліції». Фото - 5 каналу

Не розмовляти з чужими, тікати від переслідувачів та не заходити з незнайомцями до ліфту – цього поліцейські вчили учнів молодших класів однієї зі шкіл Луцька. У місті стартував проект під назвою «Шкільний офіцер поліції».

Навчальну модель запозичили в канадських колег. Як це працюватиме – у сюжеті 5 каналу.

На уроці у 2-Б класі поліцейські розповідають дітям, як поводитися на дорозі та що потрібно знати під час спілкування з незнайомцями. Урок інтерактивний. Як і в канадських колег, від яких і перейняли досвід, замість лекцій – діалог та жива розмова.

«Ми переймаємо досвід канадський поліцейських. Вони приїздили і дивилися, як ми навчаємося, передавали нам свій досвід. В них це існує вже 20 років. В них за кожним офіцером поліції закріплена певна школа. Наразі в нас, на жаль, є лише 4 офіцери шкільних, які пройшли навчання», – розповіла інспекторка патрульної поліції Луцька Ольга Шмігель.

Щодня четверо офіцерів відвідують учнів 27 шкіл міста. Основна мета – створення безпечного середовища для дитини, протидія булінгу та запобігання дитячій злочинності.

«Будемо працювати як з батьками дітей, так з викладачами і директорами. Особливу увагу приділятимемо проблемним дітям, які порушують дисципліну, до яких є питання», – зазначив заступник начальника патрульної поліції області Дмитро Хмарук.

Програма, за якою працюють полісмени, затверджена у Міністерстві освіти. Для кожної вікової групи – окремий урок.

«Дуже добре, що наші шкільні офіцери поліції прийшли до нас напередодні зимових і різдвяних канікул і дуже добре, що розповіли, як поводитися вдома, як поводитися на вулиці, як поводитися на льоду», – ділиться враженнями учителька початкових класів Наталія Спіжук.

Після спілкування з копами другокласники діляться з журналістами новими знаннями.

«Я запам’ятала, що не можна переходити дорогу на червоне світло, що не можна чужинцям відкривати двері. Ще я запам’ятала, що ніколи не можна приймати битву», – каже другокласниця Ніна.

«Коли за тобою стежать – то треба тікати туди, де багато людей», – пригадує отримані знання школярка Христина.

Штат «шкільних офіцерів поліції» з часом планують збільшити, а програму, за якою працюють із дітьми – вдосконалити.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки коштують живі ялинки й сосни у Луцьку. ФОТО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 28 грудня
Останні новини
Схожі новини